PIKI-mobiilikirjastosovellus poistuu käytöstä 30. huhtikuuta

PIKI-kirjastojen tarjoama erillinen kännykkäsovellus poistuu käytöstä huhtikuun lopussa. Verkkokirjastoa ja sähköistä kirjastokorttia voi käyttää jatkossakin mobiililaitteilla osoitteessa piki.fi.

Pirkanmaan kirjastot luopuvat puhelimeen ladattavasta PIKI-mobiilikirjastosovelluksesta, koska sen kehittämisessä on ollut haasteita. Toisaalta verkkokirjasto toimii hyvin mobiilikäytössä ja on kirjastolle maksuton.


-Vaikka sovellus on ollut käytetty, sitä ei ole onnistuttu kehittämään saavutettavuusvaatimusten ja asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Varsinaista PIKI-verkkokirjastoa sen sijaan voi nykyisin käyttää älypuhelimella ja tabletilla sovellusmaisesti. Siksi näimme parhaana vaihtoehtona erillisestä sovelluksesta luopumisen ja keskittymisen PIKI-verkkokirjaston kehittämiseen, palvelupäällikkö Perttu Rasi Tampereen kaupunginkirjastosta sanoo.


PIKI-verkkokirjastoa voi siis jatkossakin käyttää mobiililaitteilla osoitteessa piki.fi. Mobiilikirjastosovelluksen poistuminen ei aiheuta muutoksia kirjastokorttiin tai PIKI-verkkokirjastoon kirjautumiseen.


Kaikki kirjastoasiointi samassa paikassa


PIKI-verkkokirjasto tarjoaa asiakkaille enemmän toimintoja kuin pian poistuva erillinen sovellus. Jatkossa kaikki kirjastoasioinnin toiminnot löytyvät samasta paikasta, eikä asiakkaan tarvitse siirtyä sovelluksen ja verkkokirjaston välillä.


Verkkokirjastossa voi hakea aineistoa monipuolisesti. Lainojen uusimisen lisäksi siellä voi tehdä ja muokata varauksia, sekä esimerkiksi tarkistaa ja maksaa kirjastomaksuja. Kirjastojen yhteystietojen ja aukiolojen lisäksi verkkokirjastossa on uutisia sekä monipuolisesti suosituksia.
Sähköistä kirjastokorttia voi jatkossakin käyttää verkkokirjaston Oma tili -osion Kirjastokortit-sivun kautta. Sähköinen kirjastokortti sisältyy myös Tampere.Finland-sovellukseen.


Suurimpana muutoksena PIKI-mobiilisovelluksen poistumisessa on, etteivät sovellukseen lisätyt suosikit siirry PIKI-verkkokirjastoon. Lisäksi Kaverilaina-toiminto poistuu käytöstä. Järjestelmätoimittajan kanssa on selvitetty ratkaisua suosikkien pelastamiseksi. Omien suosikkien talteen saamisesta tiedotetaan verkkokirjastossa huhtikuun loppupuolella.


Ohjeita PIKI-verkkokirjastossa


PIKI-verkkokirjastoon on lisätty ohjeita verkkokirjaston sovellusmaisesta käytöstä, kirjautumisistunnon pidentämisestä sekä sähköisestä kirjastokortista. Lisäksi sinne päivitetään ohje PIKI-mobiilikirjaston suosikkien talteen ottamisesta.
 

Lisätietoja

Perttu Rasi
Tampereen kaupunginkirjasto
Puhelin:
040 661 6762
Jaa sosiaalisessa mediassa