Lasten taide näkyy Tampereen ­Keskustorilla

Kulttuuritalo Laikun ulkoseinille on ilmestynyt väriä, otuksia ja erilaisia hahmoja. Lasten tekemä taide näkyy paraatipaikalla Tampereen keskustassa, kun Lastenkulttuurikeskus Rullan ja kult-tuurikasvatusohjelma Taidekaaren toiminnassa syntyneet taideteokset valtaavat osan Kulttuuri-talo Laikkua peittävästä pressusta. Teokset näkyvät Laikun ulkoseinillä julkisivuremontin ajan vuoden 2024 lopulle saakka.

Lasten taide on erityisessä ja näkyvässä roolissa hupussa, johon Kulttuuritalo Laikku verhoutuu julkisivuremontin ajaksi. Pressun taideteokset ovat osa Tampereen kaupungin lastenkulttuurin Lasten galleriaa, joka on näkynyt tänä keväänä myös Kulttuuritalo Laikun käytävägalleriassa. Laikun julkisivussa näkyvät taideteokset on tehty Kaupunkikulttuuriyksikön Vauvojen värikylpy -kursseilla, Rullan taidetunneilla ja Taidekaaren tanssi-kuvataidepajoissa. Taiteilijoiden ikä ulottuu muutamasta kuukaudesta aina alakouluikäisiin saakka. Koko talon peittävään pressuun teokset sommitteli arkkitehtitoimisto Arkkitehdit MY.

Lasten galleriassa Lastenkulttuurikeskus Rulla ja kulttuurikasvatusohjelma Taidekaari nostavat lasten taidetta esiin julkiseen tilaan. Osallisuus ja lasten taiteen esille tuominen ovat Tampereen lastenkulttuurin toiminnan painopisteenä vuonna 2024. Tavoitteena on tuoda lasten ääntä kuuluviin sekä tehdä lastenkulttuuria ja lasten taidetta näkyväksi kaupunkiympäristössä. 

Lisätietoja

Merja Kostamovaara
Koordinaattori
Puhelin:
044 431 4740
Teksti: Merja Kostamovaara
Kuvat: Teemu Keskinen
Jaa sosiaalisessa mediassa