Virastotalon sääsuojan alta paljastui tutunnäköinen rakennus – peruskorjaustyöt ovat edenneet aikataulussa

Kaupungin virastotalon Aleksis Kiven kadun puolella sijaitsevan kiinteistön peruskorjaus etenee aikataulussa. Myös virastotalon viisikerroksisen uudisosan rakentaminen alkaa Puutarhakadun puolella.
Valkoinen virastotalon etualalla ei näy enää rakentamisen aikaista suojahuppua, mutta osassa taloa se vielä on. Talon ympärillä on rakentamisen aikainen aita.
Suojeltu virastotalo peruskorjataan kokonaan, mutta seinäelementit ja ikkunat ovat aivan samannäköisiä kuin aiemmin.

Puutarhakadun puoleisen uudisrakennuksen varsinaiset rakennustyöt aloitetaan peruskiven muurauksella perjantaina 12.4.2024. Puretun matalan siiven kellarikerroksen purku on jo alkanut. Uudisosaan tulee muun muassa kaupunginhallituksen kokoustila.

Virastotalon peruskorjaus ja laajennus on aloitettu toukokuussa 2023 ja rakennustyöt valmistuvat kesällä 2026.

Suojellun virastotalon julkisivun ulkonäkö säilyy ennallaan

Peruskorjauksen aikaista sääsuojaa on purettu Aleksis Kiven kadun eteläpäästä. Valmiina olevasta osasta näkyy, että suojellun kiinteistön julkisivun ulkonäkö on säilytetty ennallaan. Sääsuoja puretaan kokonaan kevään aikana.

– Peruskorjattavassa virastotalossa asennetaan parhaillaan ikkunoita. Suurin osa vanhoista ikkunoista käytetään uudelleen, kertoo YIT:n työmaainsinööri Jaakko Sirén.

Seuraavaksi ryhdytään asentamaan valtuustosalin julkisivuelementtejä. Korkeaan valtuustosaliin tulee uudet ikkunat toisin kuin muualle taloon.

Vesikaton purkutyöt saatiin kokonaan valmiiksi maaliskuussa.

– Peruskorjattavan osan vessaryhmien muuraustyöt ovat loppusuoralla, ja talotekniikka-asennukset ja levyväliseinätyöt ovat käynnissä. Lattioiden tasoitus on jo pitkällä, ja niiden massapinnoitteiden teko on aloitettu, selvittää Sirén.

Talosta tulee 900 työntekijän toimisto

Urakan valmistuttua virastotalo toimii noin 900 työntekijän toimistona. Katutason kerrosta avataan kaupunkilaisten käyttöön: sinne muuttavat palvelupiste, ravintola ja näyttelytilat. Katutasosta pääsee kulkemaan myös toisen kerroksen kokous- ja koulutuskeskukseen. Valtuustosalin paikka säilyy viidennessä kerroksessa.

Virastotalon on suunnitellut Aarne Ervi, ja kiinteistö on valmistunut kahdessa osassa vuosina 1967 ja 1975. Virastotalossa on paljon taideteoksia, jotka on siirretty suojaan rakentamisen ajaksi. Vain keramiikkataiteilija Birger Kaipiaisen vuonna 1967 Montrealin maailmannäyttelyyn valmistunut Orvokkimeri on suojattu ja jätetty kiinteistöön urakan ajaksi.

Hankkeen rakennuttajana toimii Tampereen Tilapalvelut ja projektinjohtourakoitsijana YIT Suomi Oy. Rakennusurakan arvioitu kokonaishinta on noin 49 miljoonaa euroa.
 

Lisätietoja

Petri Saarinen
Hankepäällikkö
Puhelin:
040 767 1981
Jaakko Sirén
Työmaainsinööri
Puhelin:
040 183 1365
Teksti: Tuuli Oinonen
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa