Monet tamperelaisnuoret löysivät ensimmäisen kesätyöpaikkansa Kesätyösetelin avulla

Tampereen kaupungin tarjoama Kesätyöseteli helpotti tamperelaisia yrityksiä ja yhdistyksiä palkkaamaan nuoria kesätyöntekijöitä. Samalla se tarjosi alle 18-vuotiaille tamperelaisille nuorille mahdollisuuden työskennellä mielenkiintoisissa tehtävissä ja tutustua työelämään. 17-vuotias Camilla ja hänen kesätyönantajansa Valokuvakeskus Nykyaika ry olivat molemmat tyytyväisiä Kesätyösetelistä saamaansa kokemukseen.
Nuori nainen on liiketilan näyteikkunassa. Hän tekee töitä.
Camilla Kulmala työskenteli Kesätyösetelillä Valokuvakeskus Nykyajassa.

Valokuvakeskus Nykyaika tarttui kesällä 2023 Tampereen kaupungin tarjoukseen Kesätyösetelistä. Seteli madalsi kynnystä palkata nuori kesätyöntekijä ja auttoi näin yhdistystä, joka saa toimintaansa rahoitusta kaupungilta ja valtiolta. Kesätyöntekijäksi setelin avulla valikoitui Camilla Kulmala.

Camilla kertoi hakeneensa peräti 40 eri kesätyöpaikkaa ennen kuin paikka avautui Nykyajasta. Hän kertoi olevansa innokas ilmaisutaidon lukion opiskelija, joka on kiinnostunut taiteesta, kuvauksesta ja kirjoittamisesta.

Camilla pääsi osallistumaan monipuolisiin tehtäviin, kuten sosiaalisen median sisällöntuotantoon ja vieraiden opastamiseen Nykyajan Gallerian näyttelyissä. Hän kokee, että kesätyö tarjosi hänelle mahdollisuuden tutustua itseään kiinnostavaan alaan ja kehittyä siinä. Kesätyösetelin hakuprosessi oli Camillan mukaan erittäin helppo ja ohjeet olivat selkeät. Hän suosittelee Kesätyöseteliä nuorille, jotka haluavat saada työkokemusta.

Kaksi naista ovat liiketilan sisällä. Toinen seuraa, kun toinen pyyhkii pölyjä pölyhuiskalla valokuvainstallaatiosta.
Camilla kokee, että kesätyö tarjosi hänelle mahdollisuuden tutustua itseään kiinnostavaan alaan ja kehittyä siinä.

–Suosittelen ehdottomasti. Tämä oli ihana matalan kynnyksen palvelu ja keino saada työkokemusta. Myös hyvä väylä nuorelle tutustua itseään kiinnostavaan alaan. Työnantajilla voi olla taipumusta palkata mieluimmin 18-vuotta täyttänyt, joten mielestäni on hyvä, että seteli on alle 18-vuotiaille, kertoi Camilla.

Nuorten työllistämisen helppo ja tehokas ratkaisu

Työnantajan mukaan Kesätyöseteli oli positiivinen lisä, vaikka päätös kesätyöntekijän palkkaamisesta oli tehty jo aiemmin. Seteli madalsi kuitenkin kynnystä palkata nimenomaan nuori tekijä.

–Kesätyösetelin hakeminen oli helppoa, vain yksi simppeli lomake ja sain alusta lähtien hyvää opastusta, kun soittelin asiasta jo ennen hakuaikaa. Kokemus oli erittäin positiivinen ja aion käyttää Kesätyöseteliä jatkossakin, kertoo toiminnanjohtaja Terhi Asumaniemi Valokuvakeskus Nykyajasta.

Kesätyöseteli

Tampereen kaupungin jakama kesätyöseteli on työnantajalle tarkoitettu taloudellinen tuki nuoren kesätyöntekijän palkkakustannuksia varten. Kesätyösetelin tarkoituksena on auttaa alle 18-vuotiaita nuoria tamperelaisia löytämään ensimmäisiä kesätyöpaikkojaan. Tampereen kaupunki varautui vuonna 2023 jakamaan aluksi 250 kesätyöseteliä, mutta suuren kysynnän vuoksi niitä myönnettiin vielä 75 lisää. Yhden setelin arvo oli 320 euroa.

Teksti: Marja-Liisa Tuomisaari, Petri Räsänen
Kuvat: Valokuvakeskus Nykyaika ry
Jaa sosiaalisessa mediassa