Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimintaa vahvistetaan

Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan alueen toimijat tavoittelevat yhdessä EU-toiminnan vahvistamista. Kaupunginhallitus keskusteli uuden EU-toimintamallin periaatteista kokouksessaan 8.4.2024. Tampereella tehtävää EU-toimintaa vahvistetaan ja Brysselissä tehtävä työ tullaan jatkossa järjestämään Business Tampereen kautta.

Tampereen ja Pirkanmaan toimijat haluavat tehdä entistäkin tiiviimpää, strategisempaa ja vaikuttavampaa EU-edunvalvontayhteistyötä. Tavoitteena on saada alueelle lisää EU-rahoitusta sekä julkiselle sektorille että elinkeinoelämän tarpeisiin. Toiminnan rahoittajina jatkavat Tampereen kaupunki, Pirkanmaan liitto ja Tampereen kaupunkiseudun kunnat. EU-toiminnan verkostotyöhön osallistuvat laajasti Pirkanmaan alueen toimijat muun muassa Pirkanmaan hyvinvointialue, korkeakoulut ja elinkeinoelämän järjestöt.

 –  Haluamme vahvistaa alueemme EU-rahoitusta ja uskomme, että meillä on erinomaiset mahdollisuudet saada ohjelmarahoitusta useille merkittäville hankkeille kuten esimerkiksi mikrosiruille tai puolustukseen liittyviin teemoihin, sanoo kilpailukyky- ja innovaatiot konserniryhmän vt. johtaja Teppo Rantanen.

Pirkanmaalaiset toimijat ovat viime aikoina keskustelleet yhteistyön tiivistämisestä EU-toiminnan osalta. Keskusteluiden taustalla on muun muassa Tampereen korkeakoulujen yhdistyminen, Pirkanmaan hyvinvointialueen toiminnan käynnistyminen sekä muun yhteisen edunvalvontatyön tiivistyminen. Lisäksi on tunnistettu useita globaaleita ajureita, joiden vuoksi EU-toimintaa halutaan vahvistaa ja tavoitteita päivittää.
 

Lisätietoja

Teppo Rantanen
Johtaja
Puhelin:
040 023 5442
Puhelin:
040 023 5442
Teksti: Katja Kannonlahti
Jaa sosiaalisessa mediassa