Tampere ja Lempäälä valmistelevat yhdessä kuntarajan siirtoa

Tampereen kaupunki ja Lempäälän kunta ovat ryhtyneet valmistelemaan kuntarajan siirtoa, sekä Tampereen kaupunginhallitus että Lempäälän kunnanhallitus ovat käsitelleet asiaa kokouksissaan 8.4.2024. Tampere ja Lempäälä haluavat siirrolla yhdessä vauhdittaa Vuoreksen kehittämistä.
Kartta, jossa rajattu alue merkitty vaaleanpunaisella.
Suunniteltu kuntarajan siirto koskee 112 hehtaarin alueetta Lempäälän ja Tampereen rajalla, alueella ei ole asukkaita.

Suunniteltu kuntarajan siirto koskee kooltaan noin 112 hehtaarin aluetta Lempäälän kunnan Ruskontien pohjoispuolella. Aluetta esitetään siirrettäväksi Tampereen kaupungin alueeksi. Kuntarajan siirtämisellä Tampere ja Lempäälä tavoittelevat eheää ja yhdyskuntarakenteeltaan toimivaa kokonaisuutta Ruskontien pohjoispuolelle.  Esitetyn muutoksen katsotaan parantavan koko alueen toimintakykyä, elinkeinojen toimintamahdollisuuksia sekä yhdyskuntarakenteen toimivuutta.

Hallitusten käsittelyn jälkeen on kuntalaisten kuulemisen vuoro: kuntalaisten ja osallisten kuuleminen on käynnissä 15.4 - 15.5.2024. Molempien kuntien asukkaille järjestetään myös yleisötilaisuus Vuoreksen koululla 23.4.2024. Kuulemisten jälkeen asia etenee jälleen hallitusten kautta molempien kuntien valtuustojen käsiteltäväksi. Lopullisen päätöksen asiassa tekee valtiovarainministeriö Tampereen ja Lempäälän yhteisen hakemuksen perusteella.

Kuntarajojen siirtoa sääntelee kuntarakennelaki. Kuntajakoa voidaan muuttaa, jos muutos edistää elinvoimaisen, alueellisesti eheän ja yhdyskuntarakenteeltaan toimivan kuntarakenteen muodostumista.

 

Lisätiedot:

Tampere:
Kaupunkiympäristön palvelualueen johtaja 
Mikko Nurminen
puh: 040 801 2665, [email protected]

Lempäälä:
Yhdyskuntajohtaja 
Tiia Levonmaa
puh: 050 383 9608, [email protected]

Teksti: Katja Kannonlahti
Jaa sosiaalisessa mediassa