Lastenkulttuurikeskus Rulla on ­mukana etsimässä uusia lapsille suunnattuja näyttämöteoksia!

Tampereen lastenkulttuuri on ensimmäistä kertaa mukana kuuden lastenkulttuurikeskuksen yhteishankkeessa Lastenteatterin ITUjen näyttämössä. Ideahautomo ITU hakee vuosittain uusia, lapsille suunnattuja näyttämöteoksia.

Lastenkulttuurikeskus Rulla lähtee mukaan ITUn yhteistuotantoon ja vuoden 2025 ohjelmistossa tullaan näkemään myös valittu ITU-teos. Esitysehdotus voi olla teatteria, tanssia, sirkusta tai performanssi. Kutsu on suunnattu taiteen ammattilaisille ja esityksen ensi-illan tulee olla vuonna 2025. Esityshaku on avoinna 5.6.2024 saakka. 

”Rulla on tunnettu laadukkaasta lastenkulttuurista, joten luonteeseemme sopii mainiosti uusien versojen kasvattaminen myös lapsille suunnattuun näyttämötaiteeseen” toteaa lastenkulttuurin johtava koordinaattori Piia Karkkola. ”Tottakai samalla kannustamme mahdollisimman monia pirkanmaalaisia hakijoita lähettämään ideansa ITUjen näyttämöteosten hakuun.” 

Rullalaisten osalta työ alkaa esityshaun jälkeen kesäkuussa, kun lastenkulttuurikeskukset kokoontuvat Helsingin Annantalolle arvioimaan ITUun tulleita hakemuksia.  

Teksti: Merja Kostamovaara
Kuvat: Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto
Jaa sosiaalisessa mediassa