Huhtikuun tapahtumavinkit Laikussa

Kevään edetessä Laikussa kuullaan elämänmakuista musiikkia ja nähdään värikästä taidetta. Myös nykymusiikkifestivaali Tampere Biennale tuo ohjelmaa perheen pienimmille Laikkuun.
Animoitu vihreä olento oranssilla taustalla.
Tampere Biennalen perhepäivää vietetään Laikussa 14.4.

Kuoromusiikki valloittaa Laikun Musiikkisalin perjantantaina 5.4. kello 18.30, kun lavalle astuvat Ahjolan kansalaisopiston rockkuoro iScream ja lauluyhtye Jazzjola sekä Sastamalan musiikkiopiston Eteeriset sireenit. Kuoronjohtajana toimi Nina Kaitaranta.

Lauantaina 6.4. avautuu uusi näyttely Lasten galleriassa, jossa tällä kertaa nähdään Eläinystäviä. Teokset ovat tehneet Lastenkulttuurikeskus Rullan Taidetuntijen 5-11-vuotiaat osallistujat. Värikäs ilmaisutyyli jatkuu muissakin Laikun näyttelyissä: Galleriassa aiemmin avautunut Minttu Saarisen Morbid Orbid -näyttely esittelee väreillä leikitteleviä luontokuvauksia. Studiossa taas on esillä Gunzi Holmströmin Tietämättömyyden pilvi -näyttely, joka ammentaa vanhasta mediataatiokirjonnasta ja keskiajan visuaalisesta tarinankerronnasta.

Tampereen konservatorio järjestää Laikussa huhtikuussa useita konsertteja, joissa esiintyvät muun muassa pianon- ja käyrätorvensoiton opiskelijoita. Viulumusiikkia tarjoavat TAMK Musiikin lahjakkaat opiskelijat keskiviikkona 10.4. kello 19-20.

Heikki Sarmannon lauluja Eino Leinon teksteihin tulkitsevat Juha-Matti Heimonen, laulu, ja Juhana Mattila, piano, lauantaina 13.4. kello 15. Laulujen aiheet ovat ikuiset: rakkaus, murhe, elämänriemu, kaipuu, luonto. Leinon-Sarmannon laulut ja sävelet ovat samalla kertaa suomalaiskansallista ja kansainvälistä kieltä.

Sunnuntaina 14.4. Tampere Biennalen perhepäivässä on mahdollisuus osallistua sävellys- ja soitintyöpajoihin. Päivän aikana kuullaan myös kaksi konserttia. Kello 13.30 Uusia avauksia -konsertissa Musiikkioppilaitosten oppilaat esittävät nuorten säveltäjien teoksia ja uutta pedagogista musiikkia. Kello 15 Odottamattomia kohtaamisia -konsertissa kuullaan uutta elävää musiikkia uusiin animaatioihin TAMK Musiikin ja Mediapoliksen yhteistyönä.

Ei sillisalaatista, vaan Mezzosalaatista nautitaan päivämatineassa lauantaina 20.4. kello 12.30 alkaen. Konsertissa esiintyy laulaja Helena Mäntylä. Mukana musisoimassa pianisti Maila Böhm sekä duetoimassa sopraano Linnea Penttilä. Ohjelmassa on musiikkia muun muassa Pergolesilta, Händelilta, Bachilta ja Bizetilta. 

Jaa sosiaalisessa mediassa