Lähde mukaan Koko kaupungin siisteystalkoisiin

Jo perinteeksi muodostuneet Tampereen kaupungin siisteystalkoot tulevat taas. Lähde tempaukseen mukaan omalla talkooporukallasi.

Lauantaina 4. toukokuuta vietetään Koko kaupungin siisteystalkoita. Voit kerätä talkoita varten oman porukan, jonka kanssa lähteä siistimään Tamperetta. Porukka voi koostua esimerkiksi ystävistä, perheestä, työkavereista tai vaikkapa asukasyhdistyksen jäsenistä. Kaikki ovat tervetulleita talkoisiin. Ilmoittautuminen talkooporukoille on auki 19.4. asti.

Ilmoittautumisen yhteydessä talkooporukka saa määritellä siivottavan alueen. Talkoissa kerätään vain ihmisten heittämiä roskia kaupungin yleisiltä alueilta. Niitä voivat olla esimerkiksi oman lähialueen pyörätie, puisto, kadunvarsi tai muu kaupungin yleinen paikka. Pirkanmaan Jätehuolto toimittaa talkoopäivänä ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettuihin paikkoihin jäteastiat ja jätesäkit.

Voit ideoida talkoiden yhteyteen myös kaikenlaista oheisohjelmaa, kuten esimerkiksi talkookahvit tai pihakirpputorin tai haastaa jonkin muun yhdistyksen tai talkooporukan kilpailemaan siitä, kuka kerää eniten roskia.

Talkoot saa aloittaa silloin kuin talkooporukalle sopii. Tapahtuma päättyy viimeistään klo 14.

Talkoiden jälkeen voit täyttää halutessasi lyhyen palautekyselyn tapahtumasta. Kaikkien palautelomakkeen palauttaneiden kesken arvotaan 10 kpl 20 € arvoisia Pyynikin munkkikahvilan lahjakortteja.

Voit lähteä mukaan vielä talkoopäivänäkin

Huhtikuun loppupuolella talkoosivuille päivitetään kartalle mukaan ilmoittautuneiden talkooporukoiden kokoontumispaikat. Voit siis osallistua talkoisiin vielä samana päivänä liittymällä ilmoitettuun siivousporukkaan mukaan.

Tänä vuonna Koko kaupungin siisteystalkoilla on Metso-kirjaston aulassa Pop Up-piste, jos päätätkin vaikka yllättäen lähteä siisteystalkoisiin mukaan. Pisteeltä saat mukaasi jätesäkin tai roskapussin talkoita varten sekä ohjeet siitä, mihin roskat viedään. Metson Pop Up-piste on osa Metso goes GREEN-tapahtumaa.

Siisteystalkoot ovat mukana myös YLE:n järjestämässä Miljoona roskapussia -kampanjassa. Siisteystalkoiden jälkeen kaikki kerätyt roskapussit ilmoitetaan mukaan kampanjan sivuille.

Koko kaupungin Siisteystalkoot järjestää Tampereen kaupunki ja Tampereen Infra yhdessä Pirkanmaan Jätehuollon ja Ekokumppaneiden kanssa.

Koko kaupungin siisteystalkoot kasvattaa suosiotaan

Viime vuonna 2023 talkoisiin osallistui noin 1200 henkilöä, joka on yli puolet enemmän kuin vuonna 2022. Roskia kerättiin 54 alueella ja 75 eri talkoopisteessä. Roskaa kertyi yhteensä noin 2,86 tonnia.

Ympäristöneuvoja Tiina Kuusipalo Ekokumppaneilta kertoo, että Koko kaupungin siisteystalkoiden suosio on ollut kasvussa.

‒ Yhä useammat tahot ovat lähteneet talkoisiin mukaan tekemään hyvää ympäristölle.

Hänen mukaansa syitä suosion kasvuun on muun muassa se, että moni haluaa tehdä konkreettisia asioita ympäristön hyväksi. Lisäksi talkoiden yhteisöllisyys kiinnostaa.

‒ Talkoissa voi tavata uusia ihmisiä ja tutustua naapureihin matalalla kynnyksellä.

Tapahtumaa on myös kehitetty ja sitä varten on ideoitu uutta. 

‒ Ehkä myös me järjestäjät olemme kehittyneet ja kehittäneet talkookonseptia siihen suuntaan, että on helppoa osallistua. Tänä vuonna uutuutena on esim. Metso Goes Green-tapahtumassa pääkirjasto Metson aulassa Koko kaupungin siisteystalkoiden Pop Up-piste. Sieltä saa jätesäkkejä ja ohjeistusta, hän kertoo.

Lisätietoja

Tiina Kuusipalo
Ekokumppanit Oy Ympäristöneuvoja
Puhelin:
040 806 2619
Kuvat: Ekokumppanit Oy
Jaa sosiaalisessa mediassa