Viinikankadun urakka etenee – välikainen kiertoliittymä ja kävely- ja pyöräilyn kiertoreitti käyttöön 5.4.2024

Viinikankadun rakennusurakka etenee Viinikankadun, Ratapihankadun ja Järvensivuntien risteyksessä ja ratasillan kohdilla. Risteykseen rakennetaan työnaikainen kiertoliittymä. Kiertoreitti kävelijöille ja pyöräilijöille kulkee Viinikankadun itäpuolta. Liikennejärjestelyt tehdään yötyönä 4.–5.4.2024 ja ovat voimasta aamusta perjantaina 5.4.
Viinikankadun työmaa-alue ja työnaikainen liikenneympyrä kartalla.
Viinikankadun urakka-alue sijaitsee Ratapihankadun, Viinikankadun ja Järvensivuntien risteysalueella ja ratasillan ympäristössä. Risteykseen tulee työnaikainen liikenneympyrä.

Viinikankadun urakan työmaalla siirrytään nyt rakentamaan vesihuoltoa, kaukolämpöä ja putkituksia ajoväylien alle.

Ajoneuvoliikenteelle kiertoliittymä, nopeusrajoitus 30 km/h

Viinikankadun, Järvensivuntien ja Ratapihankadun risteysalueelta poistetaan  liikennevalo-ohjaus ja ajoneuvoliikenne ohjataan liikenneympyrän kautta. Ajokaistat kapenevat ja yhdistyvät työmaa-aluetta lähestyttäessä. Ajoneuvoliikenteen nopeusrajoitus on koko työmaan alueella 30 km/h.

Kävely- ja pyöräreitti Viinikankadun ja ratasillan itäpuolelle

Kävely- ja pyöräväylä siirtyy kokonaisuudessaan Viinikankadun ja ratasillan itäiselle puolelle. Kiertoreitiltä pääsee risteyksen pohjoispuolelta Viinikankadun yli Ratapihankadulle. Kävelijät ja pyöräilijät pääsevät myös jatkamaan normaalisti Viinikankatua Sampolan suuntaan. 

Viinikankadun länsipuolen kävely- ja pyörätie ei enää ole käytössä alkaen 4.4 klo 24.00 alkaen. Länsipuolen kävely- ja pyöräreitti otetaan taas käyttöön syksyllä 2024. 

Työt ja liikennejärjestelyt liittyvät Viinikankadun rakennusurakkaan, jossa uusitaan Viinikankadun, Ratapihankadun ja Järvensivuntien liittymäalue katuineen. Urakassa uusitaan vesijohdot, jätevesi- ja sadevesiviemärit, kaukolämpölinjat sekä pintarakenteet, katuvalaistus, liikennevalot ja liikenteenohjauslaitteet. 

Viinikankadun rakennusurakan urakoitsija on Recset Oy. Vesihuoltotyöt tilaa Tampereen Vesi Oy. Kaukolämpötöiden tilaaja on Tampereen Energia Oy ja katujen rakentamisen Tampereen kaupunki. 

Uutista päivitetty ingressin osalta, liikennejärjestelyt tehdään 4.-5.4.

Viinikankadun itäreunan kävelyn ja pyöräilyn kiertoreitti kartalla.
Viinikankadun itäreunan kävelyn ja pyöräilyn kiertotie kartalla. Kiertotie jatkuu Ratapihankadulle kadun yli yliopiston parkkialueen kohdalta. Viinikankadun kävely- ja pyörätie jatkuu normaalisti Sampolan suuntaan.

Lisätietoja

Eleonora Pecoraro
Urakoitsija, Recset Oy:
Puhelin:
050 430 8107
Jaa sosiaalisessa mediassa