Nekalan vanhan koulun ja lastentalon asemakaavat etenivät

Nekalan lastentalon ja vanhan koulun asemakaavamuutokset hyväksyttiin Tampereen yhdyskuntalautakunnassa 3.4.2024. Kaavamuutosten myötä mainitut rakennukset suojellaan ja tonteille tulee täydennysrakentamista. Koulurakennus remontoidaan ja muutetaan kulttuurikäyttöön, lastentalo puolestaan kunnostetaan asumiskäyttöön. Kaavat etenevät vielä kaupunginhallituksen ja valtuuston käsittelyyn.
Havainnekuvassa katu, nurmikkoa ja puita, taustalla rakennuksia.
Havainnekuva suunnitelluista uusista rakennuksista. Kuva: Arkkitehdit MY

Vuonna 1951 valmistuneen kaksiosaisen lastentalon päiväkotisiipi on ollut sisäilmaongelmien vuoksi tyhjillään vuodesta 2020, asuntolaosassa on vuokra-asuntoja. Asemakaavamuutoksen myötä koko lastentalo suojellaan ja kunnostetaan asunnoiksi. Lisäksi asemakaava mahdollistaa suunnittelualueelle kerrostalon ja kolmen paritalon rakentamisen. Korjaus-, muutos- ja täydennysrakentamisen myötä lastentalon nykyiselle tontille valmistuu yhteensä noin 60 asuntoa.

Vuonna 1931 rakennettu Nekalan koulu suljettiin sisäilmaongelmien vuoksi 2018. Kaavamuutoksen myötä se suojellaan ja rakennukseen voidaan tehdä korjauksia ja muutoksia, jotka mahdollistavat sen muuttamisen kulttuurikäyttöön. Tontille on kaavan myötä suunniteltu täydennysrakentamista noin 40 asunnolle pientaloissa ja pienkerrostaloissa.

Koulun kaavakarttaan, kaavaselostukseen että rakentamistapaohjeeseen on tehty lausuntokierroksen jälkeen vähäisiä tarkennuksia. Myös lastentalon kaavakarttaan on tehty vähäinen tarkennus.

Kumpaakin kaavaa voidaan lähteä toteuttamaan heti niiden saatua lainvoiman.

Lisätietoja

Mikko Nurminen
Kaupunkiympäristön palvelualue Esittelijä Johtaja
Puhelin:
040 801 2665
Raija Mikkola
Nekalan koulun asemakaava Valmistelija Projektiarkkitehti
Anna-Kaisa Anttila
Toimistoarkkitehti
Puhelin:
041 730 4636
Teksti: Ismo Lehtonen
Jaa sosiaalisessa mediassa