Hiekoitussepelin keruuta on aloiteltu eri puolilla kaupunkia

Hiekoitussepelin harjauksia väyliltä on aloiteltu Tampereella. Tällä hetkellä sepeliä kerätään jo jonkin verran ympäri kaupunkia varsinkin pyöräilyn pääreiteiltä. Myös pääsiäisen aikoihin harjataan väyliä.

–Varsinainen sepelinkeruun sesonki ei ole vielä alkanut.  Teemme edelleen talvikunnossapitotöitäkin, koska monin paikoin on vielä lunta, jäätä ja liukkautta. Ensi viikon ennuste näyttää tällä hetkellä melko huonolta töiden suhteen.  Lämpötilat voivat olla pakkasen puolella öisin ja päivälläkin. Toki kelit voivat muuttua suotuisimmiksikin, huomauttaa työpäällikkö Antti Sorvali Tampereen Infra Oy:stä.

Kun sepelin keruu alkaa täysimittaisesti, työ saadaan yleensä valmiiksi muutamassa viikossa.  Tänä talvena on sepeliä levitetty väylille tavallista enemmän. 

Kiinteistön haltijoiden vastuulla jalkakäytävät

Kaupungin hoitovastuulla olevien katujen ja yleisten alueiden puhdistamisesta vastaa Tampereen Infra Oy, joka yhdessä urakoitsijoidensa kanssa korjaa sepelit katujen ajoradoilta, toreilta sekä kävely- ja pyöräteiltä. Kiinteistön haltija eli yleensä huoltoyhtiö, talonmies tai talon omistaja vastaa kiinteistönsä piha-alueesta sekä viereisen jalkakäytävän puhdistamisesta. Infra puhdistaa ne jalkakäytävät, jotka rajautuvat yleisiin alueisiin kuten puistoihin.

Suotuisat säät jouduttavat keruuta – sade ja kastelu estävät pölyämistä

Lämpöasteet ja sateet ripeyttävät sepelin keruuta ja pakkaset hidastavat. Lehtipuhaltimien käyttö on edelleen kiellettyä hiekoitushiekan siivoamiseen terveydelle vaarallisten pienhiukkasten leviämisen hillitsemiseksi. Hiekoitussepeli on poistettava märkänä, eli sitä on tarpeen mukaan myös kasteltava.
 

Lisätietoja

Antti Sorvali
Tampereen Infra Oy: Työpäällikkö
Puhelin:
041 731 0940
Teksti: Tarja Nikupaavo-Oksanen
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa