Vinttikoiraradan toiminta päättyy Kaupissa – uutta paikkaa etsitään yhteistyössä koiraharrastajien kanssa

Tampereen kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti kokouksessaan 27.3.2024, että vinttikoiraradan toiminta päättyy Kaupissa. Päätöksen taustalla on Kaupin alueen urheilupuiston kehittäminen ja erityisesti hiihdon olosuhteiden parantaminen. Lautakunta teki päätöksen myös Tampereen Työväen Teatterin perusparannuksen suunnitteluun käytettävästä investointiavustuksesta.

Vinttikoiraradan sopimuksissa on puolen vuoden irtisanomisaika, joten harjoitus- ja kilpailutoiminta jatkuu radalla normaalisti syksyyn astiRata muutetaan säilölumialueeksi, joka parantaa lumivarmuutta lumetusjärjestelmän ohella.

 - Hiihto on erittäin merkittävä liikuntalaji Tampereella. Viime kaudella kaupungin laduilla hiihdettiin kaiken kaikkiaan 2,5 miljoonaa kertaa, ja suosio on kovassa kasvussa. Jatkossa ei voida olla varmoja, että luonnonlunta on niin paljon kuin vaikkapa tänä tai viime vuonna, sivistyspalveluista vastaava apulaispormestari Matti Helimo sanoo.

 - Säiliölumen avulla hiihtokausi pitenee olennaisesti molemmista päistä ja suuremmalla keinolumimäärällä saadaan pidempiä reittejä lumetettua. Isojen hiihtokilpailujen saaminen Kauppiin edellyttää lumivarmuutta, apulaispormestari jatkaa.

Maastokartoitukset aloitetaan keväällä

Vinttikoiraradan muuttaminen säilölumialueeksi on perusteltua alueen luontoarvojen ja lumen kuljettamisen logistiikan kannalta. Radan alueelle voidaan toteuttaa yli kolme kertaa nykyisen säilölumialueen kokoinen säilölumialue. Vinttikoiraradalle on jo etsitty mahdollista uutta sijoituspaikkaa yhdessä koiraharrastajien ja Tampereen kaupungin Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmän kanssa, mutta mitään linjausta uuden radan toteuttamisesta ei ole tässä vaiheessa tehty. Maastokartoitukset mahdollisissa sijoituspaikoissa aloitetaan, kun lumet ovat sulaneet. Uusi rata loisi paremmat edellytykset vinttikoiraharrastuksen kehittymiselle.

Tampereen Työväen Teatterin talosäätiölle 400 000 euroa

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti myöntää teatterirakennuksen omistavalle Tampereen Työväen Teatterin talosäätiölle 400 000 euron investointiavustuksen tälle vuodelle. Investointiavustus käytetään Tampereen Työväen Teatterin perusparannuksen suunnittelukustannuksiin.

Kaupungin aiemman linjauksen mukaan vuosina 2026–2027 varaudutaan avustamaan Tampereen Työväen Teatterin perusparannushanketta enintään 17 miljoonalla eurolla. Nyt myönnettävä investointiavustus ei kasvata avustuksen kokonaissummaa.

Lisätietoja

Matti Helimo
Apulaispormestari
Puhelin:
040 513 8625
Lauri Savisaari
Johtaja
Puhelin:
040 801 6081
Jukka Etu-Seppälä
Liikunta- ja nuorisojohtaja
Puhelin:
050 342 2812
Teksti: Aino Penttilä
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa