Tahmelan päiväkodin rakentaminen alkaa huhtikuussa

Tahmelan päiväkodin uudisrakennuksen rakennustyöt alkavat huhtikuussa. Sadalle lapselle mitoitettu uusi päiväkoti saadaan käyttöön elokuussa 2025. Päiväkoti on suunniteltu niin, että myös tilojen iltakäyttö on sujuvaa alueen asukkaille ja muille toimijoille.

Päiväkoti saa uuden mikrobiystävällisen pihamaan, jossa tulee olemaan mahdollisimman paljon luonnonmateriaaleja ja kasvillisuutta, jotka mahdollistavat luonnollisen altistumisen mikrobeille. Pihalle muodostetaan sadeveden virtauspaikoille pieniä ja matalia lammikoita, joka mahdollistaa vesileikit.

Lisäksi pihalle istutetaan marjapensaita ja kukkia. Viljelylaatikoilla opetellaan viljelyä, ja ne mahdollistavat maakosketuksen. Päiväkodin pihamaalle sijoitetaan myös puunrunkoja kiipeilyä varten, ja aluerajauksia tehdään pystypöllireunuksin, jotka saavat lahota paikoilleen.

Tahmelan päiväkodin uudisrakennuksen laajuus on 1 655 bruttoneliömetriä, ja hankkeen toteutuskustannukset ovat yhteensä 6,050 miljoonaa euroa. Pirkanmaan Voimia Oy:n hankintaan kuuluvien keittiölaitteiden kustannus on yhteensä 75 159 euroa.

Hirsirakenteisen uudisrakennuksen arkkitehtisuunnitelmat on laatinut Arkkitehtitoimisto Q’ARK Oy. Hankkeen rakennuttamisesta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy.

Rakennushankkeen toteutussuunnitelma ja toteutussopimus hyväksyttiin asunto- ja kiinteistölautakunnassa 21.3.2024.

Lisätietoja

Virpi Ekholm
Kiinteistöjohtaja
Puhelin:
040 020 5044
Teksti: Raija Lindell
Kuvat: Arkkitehtitoimisto Q'ARK Oy
Jaa sosiaalisessa mediassa