Huoltorakennus viimeistelee Kalevan liikuntapuiston

Kalevan liikuntapuiston huoltorakennuksen rakentaminen alkaa huhtikuussa, ja suunnitelman mukaan rakennus valmistuu vuoden 2025 tammikuussa. Vanha huoltorakennus on purettu, ja varasto-, huolto- ja pukutilat toimivat nyt väliaikaisissa konteissa, kunnes uusi huoltorakennus saadaan käyttöön.

Asunto- ja kiinteistölautakunta hyväksyi hankkeen toteutussuunnitelman ja toteutussopimuksen 21.3.2024 kokouksessaan. Hankkeen kustannukset ovat yhteensä 2,650 miljoonaa euroa. 
 
Uuteen Kalevan liikuntapuiston huoltorakennukseen on suunniteltu puku- ja pesuhuoneet ryhmille sekä henkilökunnan tilat, yleisö-wc ja varusteiden vaihtotila. Tilaa on myös kahviolle sekä luistinten teroitus- ja vuokrauspalvelulle. Lisäksi rakennuksessa on jäänhoitokoneiden ja muun kentänhuoltokaluston konehalli sekä alueen toimintaa palveleva varastotila. 

Oppilaitokset saavat yhteiskäyttöön varastotilan, josta liikuntatunneille osallistuvat voivat lainata urheilu- ja liikuntavälineitä (mm. luistimia, mailoja, koripalloja ja peliliivejä). Varusteita voi mahdollisuuksien mukaan hyödyntää myös varhaiskasvatuksessa, ohjatussa kerhotoiminnassa sekä ilta- ja viikonloppukäytössä. 

Kalevan liikuntapuistoon jäädytetään talvella kuntalaisten käyttöön iso tekojääalue ja kaukalo. Tekojääkenttä on osan aikaa varattu liikuntaseuroille pikaluisteluun ja jääpallon pelaamiseen. Kesäisin alue toimii monitoimisena liikunta- ja tapahtumakenttänä. 

Arkkitehtisuunnitelmat on laatinut Arkkitehtitoimisto Q’ARK Oy, ja hankkeen rakennuttamisesta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy. 
 

Lisätietoja

Virpi Ekholm
Kiinteistöjohtaja
Puhelin:
040 020 5044
Teksti: Raija Lindell
Kuvat: Q'ARK Oy
Jaa sosiaalisessa mediassa