Nuoret räppärit julkaisivat rasismin vastaisen kappaleen

Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden järjestämässä RapFactoryssa syntyi kappale, joka ottaa kantaa rasismiin. Rasismia vastaan on nyt kuunneltavissa striimauspalveluissa.

Kulttuurituottaja Milka Uusitalo kertoo idean kappaleen tekemiseen saaneen alkunsa nuorisopalveluiden yhdenvertaisuustyön ja kulttuurisen nuorisotyön työtekijöiden palaverista, jossa mietittiin keinoja, joilla yhdistää yhdenvertaisuuden ja kulttuurin teemoja. Ideaa tarjottiin rap-tekstien tekemiseen sekä studiotyöskentelyyn keskittyvälle nuorten ryhmä RapFactorylle. Ryhmän ohjaaja Matti Kuparinen kertoo nuorten tekijöiden tarttuneen ajatukseen rasismin vastaisesta kappaleesta innostuneesti.

– Aihe oli puhutteleva ja siitä heräsi heti paljon ajatuksia. Itselleni luonnollisinta oli lähestyä aihetta ihmisyyden kautta. Halusin painottaa sitä, miten olemme kaikki yhtä. Fyysisen ulkomuodon erot meissä ihmisissä ovat kauneutta ja kulttuurien monipuolisuus rikkautta, kertoo RapFactoryssa mukana oleva Fiinu Eerola.

Kappale on kuunneltavissa kaikissa striimauspalveluissa.

Mikä on RapFactory?

RapFactory on 15­­–29-vuotiaille suunnattu ryhmä, jossa kirjoitetaan yhdessä rap-tekstejä ja tuotetaan paikan päällä kirjoitetusta materiaalista valmiita kappaleita. Lisäksi nuoret pääsevät tutustumaan studiotyöskentelyyn ja musiikin julkaisemiseen. Ryhmää ohjaavat suomirapin parista tutut Ville-Veikko Kuusimäki (6mäki) ja Matti Kuparinen (Taskumatti). Ryhmä on maksuton ja kokoontuu nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:ssa 

 

Lisätietoja

Milka Uusitalo
Kulttuurituottaja
Puhelin:
040 800 4488
Jaa sosiaalisessa mediassa