Irjalankadun katusuunnitelma hyväksyttiin

Tampereen yhdyskuntalautakunta hyväksyi 19.3. Irjalankadun katusuunnitelman, joka on laadittu huonokuntoisen kadun saneerausta varten. Irjalankadun katusuunnitelma koskee koko 1,6 km pituista, kaupungin itäpuolella Takahuhdissa sijaitsevaa katua, joka kulkee etelä-pohjoissuunnassa Sammon valtatieltä Teiskontielle.

Katusuunnitelmaan lisättiin viime kevään nähtävillä olon jälkeen pyöräpysäköintiä, kadunvarsipysäköintiä ja poikittaisen puistoväylän väistämisvelvollisuus Irjalankadulle.

Katualueen osioita kuten ajorataa, jalkakäytävää ja pyörätietä jäsennellään vastaamaan nykyisiä tarpeita. Asfalttipäällysteiseksi suunnitellun kadun pituus on noin 1 600 metriä. Pääperiaatteena on, että nykyiset hidastekavennukset ja sivusiirtymät poistetaan ja ajonopeuksien rajoittamiseksi ja liikenneturvallisuuden parantamiseksi toteutetaan nykyaikaisia ratkaisuja. 

Ajoradan leveys on katusuunnitelmassa pääosin 6,0–6,5 metriä. Lähtökohtaisesti ajoradan leveys säilyy nykyisellään. Irjalankadulla välillä Takahuhdintie–Varsankatu katuliittymät on suunniteltu korotettuina liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Lisäksi muutama suojatie on suunniteltu korotetuksi. Linja-autopysäkit ovat ajoradoilla.

Irjalankadun itäpuolelle on suunniteltu joko eroteltu tai yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä. Kadun länsiosaa tulee joillekin osuuksille jalkakäytävä. Aikarajoitettua pysäköintiä tulee joillekin osuuksille.

Irjalankadun rakentamisen kustannusarvio on noin 2 700 000 euroa. Kohteen rakennustyöt sisältyvät kaupunkiympäristön palvelualueen alustaviin vuosien 2025–2026 vuosisuunnitelmiin.     

Lisätietoja

Mikko Nurminen
Esittelijä Johtaja
Puhelin:
040 801 2665
Jouni Sivenius
Valmistelija Suunnittelupäällikkö
Puhelin:
041 730 4296
Petri Keivaara
Katuinsinööri
Puhelin:
050 382 6459
Teksti: Anna-Leea Hyry
Kuvat: Anna-Leea Hyry
Jaa sosiaalisessa mediassa