K-kauppias on palkannut jo useita nuoria kesätyösetelillä

Tampereen kaupungin jakama Kesätyöseteli on työnantajalle tarkoitettu taloudellinen tuki nuoren kesätyöntekijän palkkaamiskustannuksia varten. K-kauppias Juuso Mustonen on palkannut nuoria kesätöihin setelin avulla jo kahtena eri kesänä.
Kaupan kassahihnalla on erilaisia hedelmiä ja vihanneksia. Kassatyöntekijä, josta näkyvät vain kädet, on lukemassa niiden hintoja.
Kesätyösetelillä voi palkata useammankin nuoren. Kuvituskuva.

Tampereen kaupungin tarjoama Kesätyöseteli on tuttu yrittäjä ja K-kauppias Juuso Mustoselle. Hän hyödynsi seteliä ensimmäistä kertaa jo vuonna 2022. Hän palkkasi kolme nuorta kesätöihin omiin K-marketteihinsa setelin avulla.

–Kesätyösetelin avulla alle 18-vuotiaiden nuorten on hyvä päästä tutustumaan työelämään. Se on mielestäni tärkeää. Olen aina ollut sitä mieltä, että nuoria kannattaa ottaa kesätöihin, jos se vain on mahdollista. Kesätyöseteli helpottaa kustannuksia ja viime vuonnakin se mahdollisti neljän nuoren palkkaamisen töihin omiin K-marketteihini, kertoo yrittäjä ja K-kauppias Mustonen.

Kesätyöseteli kannustaa nuorten palkkaamiseen ja sitä on helppo hakea

Mustonen kertoo, että kaikki setelillä palkatut nuoret olivat niin sanotusti ”ylimääräisiä” apuja, joita kesätyösetelistä saatu tuki kannusti palkkaamaan. Nuoret purkivat ja hyllyttivät tuotteita ja osa pääsi myös kokeilemaan kassan käyttöä.

–Uskon vahvasti, että seteli kannustaa tamperelaisia työnantajia palkkaamaan nuoria kesätöihin. Ja kun nuoria on saatu mukaan, niin sieltä löytyy hyviä tekijöitä ja tyyppejä, joita palkataan myös jatkossa, hän kertoo.

Kesätyösetelin hakuprosessi oli kauppiaan mielestä helppo ja selkeä. Seteli oli hänelle tuttu jo edelliseltä vuodelta, mutta ensimmäinenkään hakukerta ei ollut vaikea.

–Jos Kesätyöseteli on tarjolla myös vuonna 2024, niin ilman muuta olen valmis palkkaamaan jälleen nuoria sen avulla töihin. On hienoa, että Tampereen kaupunki tukee nuorten palkkaamista tällä tavoin, hän kehaisee.

Teksti: Hanna Kirmanen
Kuvat: Pressmaster / Envato elements
Jaa sosiaalisessa mediassa