Innostu lukemaan uutisia - Uutislukubingo käynnissä!

Tampereen kaupunginkirjasto ja Tampereen yliopisto ovat julkaisseet uuden Uutislukubingon. Kaikki, jotka tekevät neljä uutislukubingon ruudukon mukaista uutishavaintoa 28.4. mennessä, voivat osallistua kirjapalkintojen arvontaan.

Tampereen kaupunginkirjasto ja Tampereen yliopisto toteuttavat Sivistyksen teemavuoden 2024 kunniaksi koko vuoden kestävän Uutislukupiirien sarjan sekä sitä tukevan Uutislukubingon.

Juuri julkaistu Uutislukubingo kannustaa pohtimaan ja lukemaan uutisia sekä herättelee ajatuksia kohti Uutislukupiirien teemoja. Uutislukubingoon voi osallistua merkitsemällä bingoruudukkoon neljä viime aikoina lukemiinsa uutisiin liittyvää havaintoa siten, että niistä saa täyteen vähintään yhden bingorivin. Rivi voi olla vaaka- tai pystysuunnassa tai vinottain. Lisäksi kysytään, mistä uutismedioista havainnot ovat.

Täytetyn lomakkeen voi palauttaa mihin tahansa Tampereen kirjastoon. Bingoon voi osallistua myös verkossa e-lomakkeella. Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 28. huhtikuuta asti. Osallistuneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Uutislukupiirit keväällä Hervannassa ja Lielahdessa

Journalismin tutkijoiden vetämät uutislukupiirit vahvistavat aikuisten medialukutaitoja. Uutislukupiireissä keskustellaan ajankohtaisista uutisaiheista ja niiden herättämistä kysymyksistä muiden aiheesta kiinnostuneiden kanssa. Keskusteluissa käsitellään esimerkiksi journalismin toimintaperiaatteita ja roolia osana yhteiskunnallista keskustelua.

Kevään Uutislukupiirit järjestetään Hervannan kirjastossa tiistaina 16. huhtikuuta klo 18.00–19.30 ja Lielahden kirjastossa keskiviikkona 24. huhtikuuta klo 18.00–19.30. Hervannan kirjaston Uutislukupiirin aiheena on "Kertovatko uutiset sinulle tärkeistä asioista?", lukupiirin vetäjinä Mikko Hautakangas ja Matleena Ylikoski. Lielahden kirjaston Uutislukupiirin aiheena on "Millainen otsikko saa lukemaan uutisen?", lukupiirin vetäjinä Liisa Ovaska ja Pauliina Penttilä.

Uutislukupiirit jatkuvat syksyllä Tesoman kirjastossa, Koilliskeskuksen kirjastossa ja pääkirjasto Metsossa.

Lisätietoja

Tuija Valli
Tampereen kaupunginkirjasto Kirjastonhoitaja
Teksti: Noora Muurimäki
Kuvat: Noora Muurimäki
Jaa sosiaalisessa mediassa