16-vuotias Oiva on työskennellyt Kesätyösetelillä jo kaksi kesää

Tampereen kaupungin jakama Kesätyöseteli on työnantajalle tarkoitettu taloudellinen tuki nuoren kesätyöntekijän palkkaamiskustannuksia varten. 16-vuotias Oiva on hyödyntänyt seteliä jo kahtena kesänä.
Nuori mies työskentelee ruokakaupassa ja kantaa pahvilaatikossa elintarvikkeita.
Kesätyöseteli voi auttaa nuorta erottumaan kesätyönhaussa. Kuvituskuva.

16-vuotias Oiva on työskennellyt jo kaksi kesää yrittäjä ja K-kauppias Juuso Mustosen K-Marketeissa. Hänet palkattiin Tampereen kaupungin tarjoaman Kesätyösetelin avulla.

–Oli helppo hakea tänne K-Marketiin taas töihin setelin avulla, koska tiesin jo, miten homma viimeksi meni, Oiva kertoo. 

Hänen mieluisin työtehtävänsä on ollut kylmiön puolella hyllyttäminen, koska siellä on mukavan viileää.

Oiva kuvailee itseään ahkeraksi ja avoimeksi työntekijäksi. Kauppias palkkasi Oivan seuraavana kesänä uudelleen, koska hän teki ensimmäisellä kerralla työnsä hyvin.

Kesätyönhaussa kannattaa hyödyntää Kesätyöseteliä

Oiva kertoo nähneensä setelin mainoksen ja muisti, että sen avulla voi hakea kesätöitä. Hän suosittelee myös muita nuoria hyödyntämään seteliä.

–Kannattaa käydä kysymässä töitä ja mainita, että on mahdollisuus kesätyöseteliin. Se on helppo ja hyvä tapa päästä kesätöihin, kun kesätyönantajan ei tarvitse yksin maksaa kaikkea palkkaa, hän kannustaa.

Oiva aikoo käyttää kesätöistä saadun palkan osittain kevytmoottoripyörän hankkimiseen ja osan hän laittaa säästöön. Hän on myös kysynyt lisää kesätöitä loppukesäksi. Jos työt eivät jatku, hän aikoo viettää aikaa kavereiden kanssa ja harrastaa esimerkiksi golfia.

Teksti: Hanna Kirmanen
Kuvat: Pressmaster / Envato Elements
Jaa sosiaalisessa mediassa