Uusia Kaikukortti-kohteita vuodelle 2024

Kaikukortilla turvataan tiukassa taloudellisessa tilanteessa oleville tamperelaisille pääsy kulttuurikohteisiin ja lisätään siten kulttuuripalveluiden saavutettavuutta. Kulttuurikohteita on mukana vuonna 2024 peräti 23 kohdetta. Uusina kulttuurikohteina ovat tänä vuonna mukana Tampereen elokuvajuhlat, Emil Aaltosen museo sekä TREenit! ry - esittävien taiteiden ammattilaisten yhdistys.

Kaikukortti-toimintaan pääsee mukaan, kun kriteeri tiukasta taloudellisesta tilanteesta täyttyy ja on asiakkuus työllisyys- ja kasvupalveluissa, nuorisopalveluissa tai hyvinvointialueen sosiaalipalveluissa. Järjestökumppanit Mielen ry, Tampereen A-Kilta ry, Nauha ry sekä Setlementti Tampere ry täydentävät Tampereen vakiintunutta jakajaverkostoa. 

Museonjohtaja Mika Törmä kuvaa Emil Aaltosen museon toimintaa: “Taide- ja teollisuushistoriallinen museomme vaalii vuorineuvos Emil Aaltosen (1869-1949) muistoa ja edistää teollisen kehityksen tunnetuksi tekemistä. Museovieraalle tavoitteemme on luoda sisältörikas ja elämystäyteinen näyttelyiden kokonaisuus. Kaikukortin myötä museomme saavutettavuus paranee ja voimme aiempaa paremmin palvella kaikkia kävijöitä. Tervetuloa tutustumaan näyttelyihimme!”

Pyynikinlinna, eli vaaleanpunainen kivirakennus valkoisin yksityiskohdin, kuvattuna kesäiltana alaviistosta.
Emil Aaltosen museo toimii Pyynikinlinnassa. Kuva: Petri Nuutinen

Tampereen elokuvajuhlien viestintäassistentti Ayda Yilmaz kertoo elokuvajuhlien tarjonnasta seuraavasti: “Tampereen elokuvajuhlat on lyhytelokuvaan keskittyvä kansainvälinen festivaali, joka kokoaa elokuvataiteen ystävät vuosittain maaliskuussa Tampereelle. Jos lyhytelokuva on jäänyt taidemuotona vieraaksi, tapahtuma on erinomainen paikka tutustua siihen. Tampereen elokuvajuhlat haluaa edistää yhdenvertaista pääsyä kulttuurin pariin, ja Kaikukortilla on mahdollista lunastaa lippuja festivaaliviikon näytöksiin. Festivaaliviikolla on tarjolla huima määrä kotimaisen ja kansainvälisen lyhytelokuvan parhaimmistoa, arkistojen helmiä, teemaohjelmistoja sekä tuoreita dokumentteja. Tampereen elokuvajuhlat toivottaa kaikille kaikukorttilaisille elämyksellisiä elokuvahetkiä.”

Aikuista yleisöä katsomassa elokuvaa, istuvat punaisilla penkeillä.
Yleisöä elokuvajuhlien kansainvälisen kilpasarjan elokuvaa katsomassa. Kuva: Erica Dezonne

Tuulia Soininen esittävien taiteiden ammattilaisten yhdistyksestä kertoo Treenit! Ry:n toiminnasta: "TREenit! ry - esittävien taiteiden ammattilaisten yhdistys haluaa laajentaa toimintansa saavutettavuutta ja sen takia onkin hienoa päästä Kaikukortti-verkostoon mukaan! Tervetuloa katsomaan järjestämiämme open stage -tapahtumia tai osallistumaan tanssitunneille, kursseille ja muuhun toimintaan."

Tanssija taaksetaivutuksessa tiiliseinän edessä, päällä punainen toppi ja siniset housut.
Tanssija TREenit ry:n Open Stage -tapahtumassa. Kuva: Ville Kurki
Anne Ruusuvuori
Koordinaattori
Puhelin:
040 353 2497
Teksti: Anne Ruusuvuori
Kuvat: Jani Rutanen, ellei toisin mainittu
Jaa sosiaalisessa mediassa