Koulujen villasukkahaasteella tehtiin käsityötaitoja näkyväksi

Tampereen kaupungin perusopetuksessa alkoi syksyllä lukuvuoden 2023 alussa Lupa neuloa -villasukkahaaste, jonka avulla haluttiin nostaa käsityötaitoja näkyviin. Yhteisneulontaan osallistui 70 koululaisryhmää.
Lapsia laulamassa.
Näyttelyn avajaisissa lauloivat Wivi Lönnin koulun 3B ja 4B musiikkiluokkalaiset.

Lukuvuoden aikana neulottiin sukkia helpolla putkisukkaohjeella. Mukaan lähteneet luokat saivat tilata sukkiin tarvittavat langat yhteistilauksella Novitalta, joka saatiin haasteeseen yhteistyökumppaniksi. Sukkien ohjeista löytyivät kaikki perustekniikat kuvin ja videoin. Mukana oli useita erilaisia malleja ja ohjeita.

Neulontahaasteen myötä haluttiin muistuttaa kädentaitojen merkityksestä sekä innostaa kouluja tuomaan käsityötä näkyväksi ja osaksi koulujen arkea. Samaan tapaan kuin kouluilla on muitakin välituntiaktiviteetteja, monissa kouluissa on nyt neulontavälitunteja. Oppilaat voivat neuloa muillakin kuin käsityötunneilla aina silloin, kun siihen tarjoutuu mahdollisuus. Koulut ovat voineet myös järjestää omia haasteitaan neulontaan liittyen.   

Haasteen aikana valmistuneista neuletöistä järjestetään näyttely Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:n 3.kerroksessa. Näyttely on avoinna 14.-22.2.2024 Monitoimitalon aukioloaikoina.
 

Lisätietoja

Katja Saxholm
Luokanopettaja
Puhelin:
040 580 3778
Teksti: Aila Rajamäki
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa