Elinvoima- ja osaamislautakunta myönsi avustuksia työllisyyden edistämiseen

Elinvoima- ja osaamislautakunta myönsi kokouksessaan 14.2.2024 työllisyyden edistämisen kohdeavustukset vuodelle 2024.

Avustukset myönnettiin seuraaville kahdeksalle toimijalle:

  • Jakamisen Paikka ry, 45 000 euroa
  • Mielen ry, 24 804 euroa
  • Nauha ry, 24 804 euroa
  • Nextiili ry, 37 300 euroa
  • Nokian väliasema ry, 24 804 euroa
  • Pirkanmaan kierrätys- ja työtoiminta ry, 45 000 euroa
  • Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistys ry, 45 000 euroa
  • ViaDia Pirkanmaa ry, 24 804 euroa
     

Työllisyyden edistämisen kohdeavustuksina vuodelle 2024 myönnettiin yhteensä 271 516 euroa. Työllisyyden edistämisen kohdeavustukset välityömarkkinatoimijoille olivat haettavina 8.–26.1.2024. Hakemuksia vastaanotettiin yhteensä 14.

Työllisyyden edistämisen kohdeavustukset välityömarkkinatoimijoille avattiin haettavaksi kolmannen sektorin toimintaedellytysten tukemiseksi tilanteessa, jossa niiden rahoituspohja on toimintaympäristöstä ja julkisen sektorin rakenneuudistuksiin liittyen heikentynyt. Avustus on tarkoitettu etenkin lieventämään valtion myöntämän työvoimapoliittisen avustuksen päättymisen vaikutuksia välityömarkkinoiden toimintaan TE-palvelu-uudistuksen siirtymävaiheessa.

Tukea opiskelijoiden yrittäjyysvalmiuksien kehittämiseen

Elinvoima- ja osaamislautakunta myönsi lisäksi 20 000 euron avustuksen Tampere Entrepreneurship Society ry:lle. Se on opiskelijoiden perustama yhdistys, jonka tavoitteena on vahvistaa nuorten ja opiskelijoiden startup-kulttuuria. Yhdistys toimii osana Tampereen startup-ekosysteemiä ja -yhteisöä. Se on myös mukana kansallisessa ja kansainvälisessä ES-verkostotoiminnassa.

Yhdistys järjestää matalan kynnyksen tapahtumia, joissa opiskelija voi helposti vahvistaa omia yrittäjävalmiuksiaan ja yhteistyöverkostojaan. Vuoden 2024 aikana yhdistys laajentaa toimintojaan erityisesti Hervannan kampuksella, jossa sen tavoitteena on mm. edistää uusien teknologian osaamisen kasvuyritysten syntymistä ja opiskelijoiden työllistymistä yrityksiin.
 

Lisätietoja

Regina Saari
Työllisyyden edistämisen kohdeavustukset Työllisyysjohtaja
Puhelin:
050 346 9603
Timo Antikainen
Tampere Entrepreneurship Society ry:n avustus Elinkeinojohtaja
Puhelin:
050 321 1279
Ilkka Sasi
Apulaispormestari
Puhelin:
050 412 3703
Teksti: Johanna Toivanen
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa