Superin, Tehyn ja JHL:n työtaistelut vaikuttavat Tampereella varhaiskasvatukseen sekä ateriapalveluihin 13.-14.2.2024

Ammattijärjestöt Super, Tehy ja JHL ovat ilmoittaneet poliittisesta työtaistelusta 13.-14.2.2024. Työtaistelulla on vaikutuksia Tampereella varhaiskasvatuksen palveluihin sekä ateriapalveluihin päiväkodeissa, kouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa. 

Poliittinen työtaistelu vaikuttaa mahdollisuuksiin järjestää varhaiskasvatuksen palvelua täysimääräisenä 13.-14.2.2024. Päiväkotien lapsiryhmiä tai päiväkoteja joudutaan sulkemaan mittavasti ja keskittämään palvelua tiettyihin päiväkoteihin. Poliittisen työtaistelun aikana päiväkotien toiminta- ja aukioloaikoja joudutaan supistamaan.

Lapsia voidaan ottaa kyseisinä päivinä ainoastaan paikalla olevan henkilöstön määrän mukaisesti lain mitoitusta noudattaen. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikkia lapsia ei pystytä ottamaan palvelun piiriin kyseisinä päivinä. Päiväkodeista tiedotetaan huoltajia poikkeusjärjestelyistä tarkemmin maanantaina 12.2.2024. 

Esiopetus on suljettuna 13.-14.2.2024 henkilöstövajeen vuoksi. Esiopetusta täydentävää varhaiskasvatusta tarjotaan päiväkodeissa, mutta lapsia voidaan ottaa kyseisinä päivinä ainoastaan paikalla olevan henkilöstön määrän mukaisesti lain mitoitusta noudattaen. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikkia lapsia ei pystytä ottamaan palvelun piiriin kyseisinä päivinä. Esiopetusyksiköt tiedottavat huoltajille tarkemmin asiasta.

Avoimen varhaiskasvatuksen kerhotoimintaa ei ole tarjolla 13.-14.2.2024.

Koska palvelua joudutaan rajaamaan eikä kaikkia lapsia voida välttämättä ottaa varhaiskasvatukseen, ei myöskään lasten kuljetuksia päiväkotiin tai esiopetusyksikköön voida toteuttaa. 

Lapsen poissaolo poliittisen työtaistelun aikana on maksutonta, mikäli huoltajat järjestävät itse lapsen hoidon tai mikäli varhaiskasvatusta tai esiopetusta ei pystytä tarjoamaan kyseisinä päivinä. 

Avoinna olevat päiväkodit 13.-14.2.2024

Itä

Vellamo, Hippos, Sampo, Pellervo, Kalevanharju (Onnela -talo auki), Tasanne, Kämmenniemi, Orimus, Atala, Linnainmaa, Itätuuli, Pappila, Irjala (kartano kiinni), Takahuhti ja Messukylä.

Länsi

Amuri, Villilä, Haukiluoma, Tesoma, Hyhky, Kalkunvuori, Tahmela, Pispala, Niemenranta, Lielahti, Ikuri ja Jussinkylä.

Etelä

Järvensivu, Talvitie, Multisilta, Juva, Metsäniitty, Annala, Vehmainen, Kaukajärvi, Etelä- Hervanta, Kisapuisto, Muotiala, Mustametsä, Tuomikuja, Kukkapelto, Vuores, Isokuusi, Veisu, Koivistonkylä ja Kanjoni.
 

Lakon vaikutukset Tampereen kaupungin ateria- ja puhtauspalveluihin  

Lakko vaikuttaa tiistaina ja keskiviikkona 13.-14.2.2024 Pirkanmaan Voimian ateria- ja puhtauspalveluihin päiväkodeissa, kouluissa ja 2. asteen oppilaitoksissa. Lakon vaikutukset näkyvät vielä seuraavalla viikolla ruokalistamuutoksina.

Päiväkodit

Päiväkodeissa on tarjolla erilaisia välipalatuotteita. Voimia ei pysty toimittamaan erityisruokavaliotuotteita. Välipalatuotteiden tueksi lapselle kannattaa pakata mukaan lämpimässä säilyvät eväät.  Eväissä tulee välttää voimakkaasti allergisoivia ruoka-aineita kuten esimerkiksi pähkinöitä muiden ruokaturvallisuuden takaamiseksi.

Koulut

Kouluissa ei lakon aikana ole mahdollista tarjota lämmintä ruokaa. Koululounaaksi tarjotaan erilaisia välipalatuotteita. Oppilaat voivat ottaa mukaan lämpimässä säilyviä omia eväitä koulun tarjontaa täydentämään.  Voimia ei pysty toteuttamaan erityisruokavalioita koulujen välipalatarjoiluissa. Eväissä tulee välttää voimakkaasti allergisoivia ruoka-aineita kuten esimerkiksi pähkinöitä muiden ruokaturvallisuuden takaamiseksi.

Lakko ei vaikuta Konetalon väistötilan, Puistokoulu Vuoreksen ja Erho-yksikön ateria- ja puhtauspalveluihin.  

Iltapäiväkerhot kouluissa

Kouluissa toimivissa iltapäiväkerhoissa ei pystytä tarjoamaan välipalaa. Lapsella tulee olla lämpimässä säilyvät eväät mukana. Eväissä tulee välttää voimakkaasti allergisoivia ruoka-aineita kuten esimerkiksi pähkinöitä muiden ruokaturvallisuuden takaamiseksi. 

Lukiot ja Tredu

Toisen asteen oppilaitoksissa ateriapalvelua ei pystytä järjestämään ja opiskelijaravintolat ovat tiistaina ja keskiviikkona 13.–14.2. kiinni. Lakko ei vaikuta Lempäälän Virta-kampuksen eikä Tredu Mediapoliksen, Metsätien, Pirkkalan, Oriveden ja Virtain toimipisteisiin.    

Puhtauspalvelut

Kouluissa, päiväkodeissa ja toisen asteen oppilaitoksissa, joissa puhtauspalveluista vastaa Voimia, pyritään tekemään välttämättömimmät siivoustoimet. Lakko ei vaikuta toimipaikkoihin, joissa puhtauspalvelusta vastaa ulkoinen palveluntuottaja.

Lakolla saattaa olla mahdollisia vaikutuksia uimahallien siivoukseen.

Lakon vaikutus seuraavan viikon ruokailuun

Seuraavalla viikolla 20.-24.2. lakon vaikutukset näkyvät mahdollisina ruokalistamuutoksina. 

Lakon vaikutukset perusopetukseen

Poikkeustilanne ei aiheuta muutoksia perusopetuksen normaaleihin työkäytäntöihin. Koulupäivät ovat lukujärjestyksen mukaisia.

13.-14.2. lakon vuoksi varhaiskasvatuksessa toteutettua aamuhoitoa ei järjestetä klo 7-8. Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta järjestetään normaalisti klo 8-17.

Kouluissa ei ole lakon vuoksi mahdollista tarjota lämmintä ruokaa (kts. edellä).

JHL ja AKT ovat ilmoittaneet keskiviikkona ja torstaina 14.-15.2.2024 lakosta, jonka piirissä ovat Nyssen ratikka- ja bussilinjat. Poikkeustilanne ei aiheuta muutoksia perusopetuksen normaaleihin työkäytäntöihin, koulupäivät ovat lukujärjestysten mukaisia.
 

***

Uutista päivitetty 12.2.2024 klo 9.10: Esiopetus on suljettuna 13.-14.2.2024 henkilöstövajeen vuoksi. 

Uutista päivitetty 12.2.2024 klo 11.30: Lisätty lakon vaikutukset ateria- ja puhtauspalveluihin varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa.

Uutista päivitetty 12.2.2024 klo 14.50: Lisätty lakon aikana avoinna olevat päiväkodit.

Lisätietoja

Elli Rasimus
Varhaiskasvatusjohtaja
Puhelin:
050 523 7386
Pia Mikkola
Aluejohtaja (keskusta - länsi) Varhaiskasvatuksen aluejohtaja
Puhelin:
050 468 2922
Tanja Moisala
Aluejohtaja (etelä - kaakko) Varhaiskasvatuksen aluejohtaja
Puhelin:
040 485 6275
Heli Rautanen
Aluejohtaja (keskusta - koillinen) Varhaiskasvatuksen aluejohtaja
Puhelin:
040 584 7692
Teksti: Aila Rajamäki
Jaa sosiaalisessa mediassa