UMK palaa Tampereelle – tutustu tapahtumaviikon ohjelmaan

Suomen suurin musiikkishow UMK saapuu Tampereen Nokia Arenalle lauantaina 10. helmikuuta. Tampere toivottaa UMK-huuman tervetulleeksi kaupunkiin järjestämällä ikimuistoisen tapahtumaviikon yhdessä kaupunkiyhteisön kanssa. Tutustu ohjelmaan!

Iloisesta UMK-tunnelmasta pääsee nauttimaan eri puolella kaupunkia. Pinkit ja purppurat valaistukset ihastuttavat keskustassa ja monipuolinen ohjelma nostattaa tunnelmaa koko viikon ajan.

UMK-huuma valtaa myös Tampereen ratikat. Ratikan kuljettajat sonnustautuvat juhlaviikon ajaksi teeman mukaisiin rusetteihin ja vaunujen ikkunoissa muistutetaan tapahtumasta tarroin. Tapahtumapäivänä 10. helmikuuta, Tampereen Ratikka tuo taideratikkaan UMK-aiheisen pop-up-tapahtuman yhdessä Tampereen kaupungin kanssa. DJ Juissi ja taideratikka kuljettavat tapahtumassa matkustajat läpi UMK-historian.

Taideratikka liikennöi tapahtumapäivänä linjalla 3 Hervantajärven ja Santalahden välillä. Ensimmäinen lähtö tapahtuu Hervantajärveltä klo 14.05. Santalahdesta vaunu lähtee takaisin kohti Hervantaa klo 14.47. Tapahtuma päättyy Hervantajärvelle klo 15.21. Taideratikan tunnistaa sen kylkiä koristavasta Teemu Raudaskosken Värivirta-teoksesta.

Tampereen pääkirjastossa Metsossa järjestetään Kirjasto goes Euroviisut -tapahtuma torstaina 8.2. Päivä käynnistyy kello 11–13 Cafe Metson DJ-lounaalla. Viisufanit pääsevät mittelemään viisutietämyksestään kello 17 alkavassa musabingossa. Euroviisujen taika herää eloon tapahtumaillan päätteeksi kello 18, kun Tampereen kirjaston bändi esittää ikonisia viisukappaleita eri vuosikymmeniltä.

Tampereen nuorisokeskuksissa on tarjolla nuorille suunnattua UMK-ohjelmaa. Perjantaina 9.2. Annalan nuorisokeskuksella järjestetään musakisa sekä karaoke ja lauantaina 10.2. UMK-kisakatsomo. Nuoret pääsevät nauttimaan UMK-huumasta myös Tesoman ja Helapuiston nuorisokeskusten kisakatsomoissa tapahtumapäivänä 10.2.

Myös Vapriikki on mukana viisutunnelmassa koko viikonlopun. Ohjelmassa on miniopastuksia juuri avautuneeseen Manserock-näyttelyyn sekä viisupinssipaja. Ohjelma sisältyy Vapriikin pääsymaksuun.

UMK-tunnelmaa on tarjolla myös pimeän aikaan, kun Tampereen ikonisia rakennuksia ja paikkoja valaistaan tapahtuman väreissä. Valaistukset ovat nähtävissä 8.–10. helmikuuta.

Kaupunki valaisee UMK:n väreissä Tammerkosken putouksen, keskivoimalan julkisivut ja keskiuoman. Lisäksi teema näkyy Hämeenkadun valoverhoissa ja kaupunkitilan digipinnoilla. Myös kaupungin muita ikonisia rakennuksia valaistaan.

Valaistavat kohteet

  • Tammerkoski
  • Hämeenkadun valoverhot
  • Tampere-talo, Yliopistonkatu 55 
  • Tampereen yliopiston päärakennus, Kalevantie 4
  • Sokos Hotel Torni, Ratapihankatu 43
  • Original Sokos Hotel Ilves, Hatanpään Valtatie 1
  • Finlaysonin sisäpiha ja piippu, Satakunnankatu 18
  • Näsinneula, Laiturikatu 1

Luvassa on myös paljon muuta ohjelmaa. Tapahtumaviikon koonti löytyy Tampereen tapahtumakalenterista. Lisäksi Visit Tampereen verkkosivuille on koottu vinkkejä ja nostoja ikimuistoiseen UMK-viikkoon.

Lisätietoja

Saara Saarteinen
Tapahtumapäällikkö
Puhelin:
040 801 6222
Teksti: Johanna Sokka
Kuvat: Laura Vanzo / Visit Tampere
Jaa sosiaalisessa mediassa