Laikun helmikuun tapahtumat huipentuvat Kalevalan päivän konserttiin

Musiikin ystäville on luvassa herkkuja muun muassa kansanmusiikista sekä jazzista. Lapsia riemastuttavat improvisaatioteatteriesitykset.
Lyhythiuksinen nainen pitelee siniseksi maalattua jouhikkoa puoliksi kasvojensa edessä. Naisella on sininen turkistakki.
Päivi Hirvonen trio esiintyy Laikussa 28.2.

Ystävänpäivää 14.2. voi tulla viettämään Ystäväni musiikki -konserttiin, jossa esiintyvät TAMK Musiikin ammattiopiskelijat. Perjantaina 16.2. Road Ensemble esittää konsertissaan iranilaista ja kurdilaista kansanmusiikkia. Groovin’ High -jazz-konsertissa sunnuntaina 18.2. kuullaan pianisti Pascal Schwerenin ja kitaristi Marko Ahon duoa, jonka ohjelmisto koostuu muun muassa uudemmasta jazzista Pascal Schwerenin omista sävellyksistä.

Kalevalan päivänä keskiviikkona 28.2. Musiikkisalin lavalle astuu Päivi Hirvonen trioineen, joka on yksi Suomen nousevista kansainvälisistä kansanmusiikkitaiteilijoista ja samanaikaisen viulunsoiton ja laulun edelläkävijä. Päivi Hirvosen musiikissa kuuluvat elokuvallisuus, kansanmusiikin moninaiset juuret sekä vaikutteet popmusiikista.

Lasten Pirkkasten kiertävä esiintyjä Improvisaatioteatteri Snorkkeli pysähtyy Laikussa lauantaina 17.2. Snorkkelin TosiSatu-esityksissä juonenkäänteistä päättävät lapset - TosiSadun jokainen teatteriesitys on ainutlaatuinen lasten ja esiintyjien vuorovaikutuksesta syntyvä esitys. Esityksiä on kaksi: kello 10.30 ja 12.00. Esitys kestää noin 30 minuuttia ja sopii yli 3-vuotiaille.

Nykyiset näyttelyt ovat esillä vielä tämä viikon ajan sunnuntaihin 11.2. saakka ja uudet näyttelyt avautuvat lauantaina 17.2. Gallerian Jälleenrakentaminen-näyttely muuttuu ja muovautuu osallistujiensa mukana, kun yleisö saa myös koota palikkaveistoksia. Studiossa Jenni Hailin märkälevyvalokuvien lähtökohtana toimivat taiteilijan isoisotädin Fannyn ja isotädin Signen siirtolaismatkat Amerikkaan.

Teksti: Aliisa Piirla
Kuvat: Antti Kokkola
Jaa sosiaalisessa mediassa