Akavan 6.2.2024 järjestämän ulosmarssin vaikutuksia kaupungin palveluihin

Työmarkkinakeskusjärjestö Akava ja ammattijärjestö Talentia järjestävät poliittisena työtaisteluna ulosmarssin tiistaina 6.2.2024 klo 14-16 Tampereella, Helsingissä ja Turussa. Ulosmarssilla on joitakin vaikutuksia Tampereen kaupungin palveluihin. 

Varhaiskasvatus ja esiopetus

Varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa ulosmarssin vaikutukset ovat yksikkökohtaisia ja hyvin erilaisia eri toimipisteissä. Päiväkodista tai esiopetuksesta tiedotetaan suoraan huoltajille maanantain 5.2. aikana. Varhaiskasvatuksesta huoltajille lähetettiin yleistiedote perjantaina 2.2.

Varhaiskasvatuksen palvelua pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan erityisjärjestelyin. Isoissa päiväkodeissa ryhmiä voidaan yhdistää ja henkilöstöä siirtää avoimen varhaiskasvatuksen kerhotoiminnasta niihin yksiköihin, joissa on ulosmarssin vuoksi henkilöstövajetta. Sen vuoksi avoimen varhaiskasvatuksen kerhotoimintaa ei järjestetä tiistaina 6.2.2024 iltapäivällä.

Lapsia voi olla varhaiskasvatuksen palveluissa ainoastaan paikalla olevan henkilöstömäärän mukaisesti lain mitoitusta noudattaen. 

Perusopetuksen palvelut

Perusopetuksen palveluihin ulosmarssilla ei ole vaikutuksia.

Kulttuurin palvelut

Tampere Filharmonia, museokeskus Vapriikki, Museo Milavida ja Sara Hildénin taidemuseo

Ulosmarssilla ei ole vaikutusta palveluihin. Sara Hildénin taidemuseo on suljettu näyttelyvaihdoksen vuoksi 16.2.2024 asti.

Muumimuseo ja Tampereen taidemuseo

Muumimuseon aukioloaikoihin saattaa tulla muutoksia 6.2. klo 11-15. Tampereen taidemuseo on suljettu remontin vuoksi 24.2.2024 asti.

Tampereen seudun työväenopisto

Tämänhetkisen tiedon mukaan ulosmarssilla ei ole vaikutuksia työväenopiston opetukseen. Työväenopisto pyrkii tiedottamaan opiskelijoita mahdollisuuksien mukaan, mikäli opetus joudutaan perumaan. 

Tampereen kaupunginkirjasto

Ulosmarssi ei näillä näkymin juurikaan vaikuta kirjaston palveluihin. Koivistonkylän ja Peltolammin kirjastot saattavat olla omatoimikäytöllä jo klo 14 alkaen. Kirjastoautot kulkevat normaalisti.

Kulttuurikeskus Laikku ja Lastenkulttuurikeskus Rulla

Tällä hetkellä ei ole tiedossa, että ulosmarssilla olisi vaikutuksia Kulttuurikeskus Laikun ja Lastenkulttuurikeskus Rullan aukioloihin tai toimintaan.
 

 

Uutista päivitetty 5.2.2024 klo 14.00: Kirjaston palveluihin ulosmarssilla ei ole juurikaan vaikutusta lukuunottamatta Koivistonkylän ja Peltolammin kirjastoja, jotka saattavat olla omatoimikäytöllä jo klo 14 alkaen. Kirjastoautot kulkevat normaalisti.

Uutista päivitetty 6.2.2024 klo 8.30: Ulosmarssilla ei ole vaikutuksia työväenopiston opetukseen. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan opiskelijoille.

Lisätietoja

Elli Rasimus
Varhaiskasvatus ja esiopetus Varhaiskasvatusjohtaja
Puhelin:
050 523 7386
Pia Mikkola
Varhaiskasvatuksen aluejohtaja
Puhelin:
050 468 2922
Tanja Moisala
Varhaiskasvatus ja esiopetus Palvelupäällikkö
Puhelin:
040 485 6275
Heli Rautanen
Varhaiskasvatuksen aluejohtaja
Puhelin:
040 584 7692
Teksti: Aila Rajamäki
Jaa sosiaalisessa mediassa