Laikku palvelee julkisivuremontin aikanakin - poikkeusaukioloajat maalis- ja huhtikuussa

Lähes 100-vuotiaaseen Kulttuuritalo Laikkuun tehdään julkisivuremontti ja talo on avoinna myös remontin aikana. Rakennustyöt aloitetaan työmaan pystyttämisellä helmikuussa ja urakka päättyy marraskuussa 2024. Remontissa julkisivurappaus uusitaan kokonaisuudessaan, kipsikoristeet kunnostetaan ja myös osa ikkunoista uusitaan.

Julkisivuremontti alkaa 5.2.2024 telineiden pystytyksellä ja suojakankaan asentamisella. Suojakankaaseen painatetaan julkisivun kuva, joten Laikun tunnistaa rakennustelineiden altakin. Eteläpäätyyn, jossa sijaitsee Lastenkulttuurikeskus Rullan sisäänkäynti, suojakankaaseen tulee esille myös lasten tekemää taidetta. 

Poikkeusaukioloaikoja maalis- ja huhtikuussa

Vaikka rakennus peittyykin huppuun, Kulttuuritalo Laikku pysyy avoinna ja palvelee asiakkaita monin tavoin. Purkutöistä johtuen Laikku toimii maalis-huhtikuun ajan supistetuin aukioloin: 1.3. –30.4. Laikku on avoinna tiistaista perjantaihin kello 16–20 sekä lauantaina ja sunnuntaina kello 10–18. Laikun näyttelyt ovat tuolloin avoinna ja talossa järjestetään myös tapahtumia. Tiloja voi myös varata erilaisien tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämiseen normaaliin tapaan. Puhelinpalvelu palvelee maanantaisin kello 9–15, tiistaista perjantaihin kello 13–20 sekä lauantaina ja sunnuntaina kello 10–18.

Vuoden aikana aukioloajoissa voi olla muitakin muutoksia ja ne kannattaakin aina tarkistaa Laikun verkkosivuilta.

Muutoksia Rullan toiminnassa - Rulla suljettuna maalis- ja huhtikuussa

Lastenkulttuurikeskus Rulla on suljettu 4.3.–30.4.2024. Kerhojen ja kurssien ohjaustoiminnan osittaisesta siirtymisestä muualle tiedotetaan erikseen. Lastenkulttuurikeskus aloittaa Kirsi Kunnas 100 -juhlavuoden toimimalla yhteistyössä muun muassa kirjastojen satutuntien kanssa julkisivuremontin kahden ensimmäisen kuukauden ajan.

Remontin vaikutus Kahvilan Laikkuun ja talon muuhun toimintaan

Kahvila Laikku sulkeutuu toistaiseksi 5.2.2024 alkaen julkisivuremontin takia. Kahvila avautuu jälleen kesällä ja tästä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.  

Remontti vaikuttaa myös talossa sijaitsevien muihin toimijoihin. Kulttuuritalo Laikun ja Lastenkulttuurikeskus Rullan toimintoja ylläpitää Tampereen kaupunkikulttuuriyksikkö, jonka toimisto sijaitsee rakennuksessa. Lisäksi talossa toimivat myös Kahvila Laikku, Järjestöhautomo, Nuorisoseurat Lounais-Suomi, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, Taiteen edistämiskeskuksen Tampereen toimipiste sekä lukuisista yhdistyksistä koostuva Kansainvälinen toimintakeskus. Remontti vaikuttaa työoloihin erityisesti maalis-huhtikuussa, jolloin moni toimija toimii etänä tai väistötiloissa.  

Hankkeen tausta

Kulttuuritalo Laikun julkisivuun teetettiin kuntotutkimus keväällä 2019. Kuntotutkimuksessa havaittiin rapatussa seinärakenteessa laajoja vaurioita. Nyt toteutettava julkisivun perusparannushanke käsittää julkisivujen ja vesikaton perusparannuksen. Sileäksi hierretty rappaus uusitaan kokonaisuudessaan. Rapatut koristeet ja kipsikoristeet kunnostetaan. Terastirappauksen asbestipitoinen maali poistetaan ja rappaus kunnostetaan paikkarappauksin. Graniittisokkelin saumaukset uusitaan paikkakorjaamalla ja pääportaan graniittiset paasimuurikivet puhdistetaan. Lisäksi muun muassa ikkunoita kunnostetaan, osa ikkunoista ja julkisivupellityksiä uusitaan sekä ulko-ovia ja vesikattoa huoltomaalataan.

Hankkeen rakennuttamisesta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy ja projektipäällikkönä toimii hankepäällikkö Tero Keisu. Hankkeeseen ei sisälly tilamuutoksia, joten tarveselvitys-, hanke- ja toteutussuunnitelma on yhdistetty. Pääsuunnittelijana on toiminut Arkkitehdit MY Oy, Rakennesuunnittelusta on vastannut A-insinöörit Suunnittelu Oy ja sähkösuunnittelusta Tampereen Tilapalvelut Oy. Urakoitsijana toimii Remonttitalo Oy. 

 

Päivitetty 13.2.2024. Lisätty pääotsikkoon maininta poikkeusaukioloajoista ja väliotsikkoon maininta Rullan sulkeutumisesta maalis- ja huhtikuussa.

Lisätietoja

Irma Puttonen
Kulttuuritalo Laikku Johtava koordinaattori
Puhelin:
050 553 8673
Piia Karkkola
Lastenkulttuurikeskus Rulla Johtava koordinaattori
Puhelin:
040 481 0911
Jaa sosiaalisessa mediassa