Kesäyrittäjyyskampanja vuodelle 2024 on avattu

Kesäyrittäjyysseteli on tamperelaisille 1995–2009 syntyneille nuorille suunnattu 350 euron arvoinen tuki, joka kannustaa nuoria kokeilemaan yrittäjyyttä kesän aikana. Tampereen kaupunki yhteistyössä kumppanien kanssa jakaa tänä vuonna 100 kesäyrittäjyysseteliä ja tarjoaa monipuolista tukea yritysideoiden edistämiseen. Kesäyrittäjyysseteli on osa Oma kesäduuni yrittäjänä -kampanjaa.

Kesäyrittäjyysseteliä voi hakea 15.4.–31.5.2024. Kesäyrittäjyysseteliä kannattaa hakea heti hakuajan alettua, sillä päätöksiä niiden jakamisesta tehdään jo hakuaikana. Seteleitä jaetaan niin kauan, kun niitä riittää. Myönnetyt Kesäyrittäjyyssetelit jaetaan kesän aloitustapahtumassa 4.6.2024, jossa esitellään myös kesäyrittäjyyspalvelut.

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut tukee yhteistyökumppaneidensa kanssa nuoria rakentamaan oman kesätyön heidän omien vahvuuksiensa pohjalta joko yksin tai tiiminä. Kesäyrittäjyysseteli toteutetaan tänä vuonna jo neljättä kertaa.

– Edellinen kesäyrittäjyyskampanja onnistui hyvin ja päätöstilaisuudessa oli positiivinen ja inspiroiva ilmapiiri. Yritysideoita ja kokeiluja oli monipuolisesti ja muutama nuori suunnitteli jo työntekijän palkkaamista. Toivottavasti tänäkin vuonna löytyisi innostusta yrittämiseen, koska seteleitäkin on nyt enemmän jaossa, kertoo työllisyys- ja kasvupalvelujen palvelupäällikkö Elina Wallin.

 

Nuorille on tarjolla runsaasti palveluja yrittäjyyden tueksi


Kesäyrittäjyyspalvelut tarjoavat mahdollisuuksia osallistua erilaisiin työpajoihin ja valmennuksiin oman kesäyritysidean löytämiseksi ja toteuttamiseksi. Palveluihin on voi osallistua yksin tai yhdessä ystävän kanssa.

– Olemme tunnistaneet, että nuoret kaipaavat konkreettista tukea osaamisensa tunnistamiseen ja paketoimiseen oman näköisen kesätyön rakentamiseksi sekä myös kesätyöpaikkojen hakemiseksi. Tähän tarpeeseen vastaamme kesäyrittäjyyskampanjalla, joka tuttuun tapaan toteutetaan yhdessä kumppaneidemme kanssa, kertoo työllisyys- ja kasvupalvelujen erityisasiantuntija Joni Ramu.

Monipuolisia palveluja voi hyödyntää myös oman osaamisen tunnistamiseen ja sanoittamiseen. Työpajoissa ja valmennuksissa saa vinkkejä, ideoita ja uusia taitoja, jotka auttavat oman yrityksen toteutuksessa.

– Kesäyrittäjyys on rohkea päätös! Jokainen nuori yrittäjä saa sen myötä tukea ja ihmisiä ympärilleen. Työpajoissa pääsee pohtimaan yrittäjyyden teemoja yhdessä muiden nuorten kanssa! Kesäyrittäjyyden keskiössä on oman jutun löytäminen ja itsensä kehittäminen. Kesän jälkeen käteen jää työkokemusta, verkostoja, tärkeitä työelämätaitoja ja mikä parasta, kokemus yrittäjyydestä, kannustaa Jenna Korpi Ensimetriltä.

 

Oma kesäduuni yrittäjänä -kampanja on luotu yhdessä alueen toimijoiden kanssa


Oma kesäduuni yrittäjänä on yhteistyössä toteutettava tamperelainen kampanja, jonka tarkoituksena on tarjota nuorille mahdollisuus kokeilla yrittäjyyttä kesällä. Kampanjassa ovat mukana Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut, Ohjaamo Tampere, Pirkanmaan uusyrityskeskus ry, Tampereen 4H-yhdistys ry, Tredu ja  International House Tampere. Kampanjan suojelijana toimii Pirkanmaan Yrittäjät.

Lue lisää Oma kesäduuni yrittäjänä -kampanjasta Tampereen kaupungin verkkosivuilta www.tampere.fi/tyo-ja-yrittaminen/kesaduuni/oma-kesatyo-yrittajana.

Lisätietoja

Elina Wallin
Palvelupäällikkö
Puhelin:
041 730 2919
Joni Ramu
Erityisasiantuntija
Puhelin:
040 578 8338
Jaa sosiaalisessa mediassa