Presidentinvaalien varsinainen äänestyspäivä koittaa sunnuntaina 28.1.

Presidentinvaalien ennakkoäänestys on ohi ja varsinainen vaalipäivä koittaa sunnuntaina 28.1.2024. Vaalipäivänä on mahdollista äänestää vain oman äänestysalueen äänestyspaikoissa kello 9–20. Niistä kuusi on Tampereella vaihtunut viime vuoden eduskuntavaaleihin verrattuna.

Uutta presidenttiä pääsevät valitsemaan Suomen kansalaiset, jotka ovat viimeistään vaalipäivänä 18-vuotiaita. Muista ottaa mukaan virallinen henkilöllisyystodistus. 

Ehdokkaiden numerot ovat esillä vielä äänestyskopissakin. Älä kirjoita tai piirrä äänestyslippuun mitään muuta kuin ehdokkaasi numero, tai se hylätään. 
Nämä äänestyspaikat ovat vaihtuneet eduskuntavaaleihin 2023 verrattuna:

  • Äänestysalueen 6 (Pyynikki) aikaisempi äänestyspaikka Tampereen lyseon lukio vaihtuu, ja sen tilalla on Pyynikintie 2 -rakennus, osoitteessa Pyynikintie 2.
  • Äänestysalueen 17 (Järvensivu) aikaisempi äänestyspaikka Sairaalankadun koulutalo vaihtuu, ja sen tilalla on Järvensivun päiväkoti, osoitteessa Järvensivuntie 17 A.
  • Äänestysalueiden 33 (Ikuri A) ja 34 (Ikuri B) aikaisempi äänestyspaikka Myllärin päiväkoti vaihtuu, ja sen tilalla on Ikurin päiväkoti ja koulu, osoitteessa Virontörmänkatu 7.
  • Äänestysalueiden 41 (Kissanmaa) ja 42 (Uusikylä) aikaisempi äänestyspaikka Kissanmaan päiväkoti vaihtuu, ja sen tilalla on Hippoksen päiväkoti, osoitteessa Takahuhdintie 1.
  • Äänestysalueiden 55 (Pohjois-Hervanta A), 56 (Pohjois-Hervanta B) ja 57 (Pohjois-Hervanta C) aikaisempi äänestyspaikka Pohjois-Hervannan koulutalo vaihtuu, ja sen tilalla on Kanjonin koulutalo, osoitteessa Ruovedenkatu 7.
  • Äänestysalueiden 58 (Etelä-Hervanta A), 59 (Etelä-Hervanta B), 60 (Etelä-Hervanta C) ja 61 (Etelä-Hervanta D) aikaisempi äänestyspaikka Pelipuiston koulutalo vaihtuu, ja sen tilalla on Etelä-Hervannan koulu, osoitteessa Elementinpolku 12.

Kaikkien äänestyspaikkojen sisäänkäynnit ovat liikuntaesteettömiä.
 

Teksti: Ismo Lehtonen
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa