Tampereen kaupunki myönsi avustuksia festivaaleille ja suurille yleisötapahtumille

Tampereen kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyi vuoden 2024 yleisavustukset ja tila-avustukset festivaaleille ja suurille yleisötapahtumille kokouksessaan 24.1.2024. Raha-avustuksia myönnettiin 21 yhteisölle yhteensä 613 000 euroa.

Festivaalien ja suurten yleisötapahtumien yleisavustukset ovat harkinnanvaraisia avustuksia, joita voidaan myöntää Tampereella järjestettävien, vakiintuneiden festivaalien ja kulttuuritapahtumien toteuttamiseen. Avustuksen tavoitteena on turvata kulttuuri- ja tapahtumatarjonnan monipuolisuus sekä kulttuurin saavutettavuus. Vuodelle 2024  tämän kokonaisuuden avustuksia haki 23 yhteisöä. Festivaalien ja suurten yleisötapahtumien yleisavustuksia myönnettiin raha-avustuksina 21 yhteisölle yhteensä 613 000 euroa. 

Yleisavustuksen lisäksi tila-avustuksena myönnettiin kaupungin tiloja vastikkeetta käyttöön yhteensä 52 796 eurolla Tampereen Elokuvajuhlille, Tampereen Teatterikesälle ja Pispalan Sottiisille.

Avustuksen saannin kriteereinä on, että festivaalin tai tapahtuman tulee olla järjestetty vähintään kaksi kertaa, ja tapahtuman järjestäjällä tulee olla potentiaalia ja kykyä kehittää sitä edelleen. Festivaaliksi katsotaan kulttuuritapahtumat, jotka ovat kestoltaan 2–10 päivää. Myös yksipäiväisiä tapahtumia voidaan avustaa, mikäli niiden merkittävyys taiteenalansa kentässä on erityisen suuri. Avustus on tarkoitettu festivaaleille ja tapahtumille, jotka ovat kulttuurisilta sisällöiltään korkeatasoisia, ammattimaisesti toteutettuja ja merkittäviä paikallisesti, alueellisesti, valtakunnallisesti tai kansainvälisesti. 

-Tampereen kaupungin avustusyhteisöt tekevät vaikuttavaa työtä kaupunkilaisten hyvinvoinnin edistämiseksi ja alueen vetovoiman lisäämiseksi. Kulttuurin, taidelaitosten, festivaalien ja hyvinvoinnin edistämisen avustusten kautta saadaan merkittävää sekä laajaa ja monipuolista positiivista vaikuttavuutta, apulaispormestari Matti Helimo toteaa.

Venäjän Ukrainaan tekemän hyökkäyksen vuoksi kaupungin myöntämää yleisavustusta on ehdottomasti kielletty käyttämästä Venäjän valtion tai sen edustamien virallisten tahojen kanssa tehtävään tai tukemaan toimintaan. Mikäli näin katsotaan tapahtuneen, avustussumma peritään kokonaisuudessaan takaisin.

Lisätietoja

Venla Moisala
Suunnittelija
Puhelin:
040 800 4836
Matti Helimo
Apulaispormestari
Puhelin:
040 513 8625
Teksti: Aila Rajamäki
Jaa sosiaalisessa mediassa