Tampereen kaupunki myönsi avustuksia luonnon monimuotoisuutta edistäviin hankkeisiin

Ympäristö- ja rakennusjaosto myönsi 23.1.2024 avustuksia omaehtoiseen ympäristösuojelutyöhön kaikkiaan yhdelletoista hakijalle. Tänä vuonna avustuksia saivat ensisijaisesti yhdistykset ja henkilöt, jotka järjestävät luonnon monimuotoisuutta edistäviä hankkeita ja tempauksia.

Avustuksia saivat seuraavat yhdistykset ja yhteisöt: AhlmanEdun opiskelijakunta, Epilä- Seura Ry, Kansalaistalo Mansikkapaikka ry, Lions Club Tampere/Kaukajärvi ry, Luontoliiton Hämeen piiri ry, Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys PESU ry, Rautaharkon omakotiyhdistys ry, Silta- Valmennusyhdistys ry, Vuorenväki ry. Avustuksia myönnettiin yhdistysten lisäksi myös yksityisille henkilöille.

Suunnitelmissa tempauksia, talkoita, tapahtumia ja työpajoja

Avustusta saaneet aikovat muun muassa järjestää perinnebiotoopin hoitotalkoita, vieraslajitalkoita, vieraslajifestarit, metsäkartoitusleirin, LUMOa lapsille -satu- ja askartelutuokioita sekä erilaisia työpajoja.  Työpajojen teemoina ovat esimerkiksi lajien tunnistus, ”hävikistä hyötyyn” ja ”pelasta pörriäinen” sekä linnunpönttöjen tekeminen.

Avustuksia myönnettiin yhteensä 8 629 €, ja avustussummat vaihtelivat hankkeen laajuuden mukaan 100 € –2500 €.

Vuosittain haettava avustus on tarkoitettu yhteisöille tai yksityisille henkilöille hankkeisiin, jotka edistävät ympäristönsuojelua, luonnonhoitoa tai luonnon monimuotoisuutta. Avustettavien hankkeiden tulee kohdistua yleisille alueille Tampereella. Avustusten jaossa otettiin huomioon hankkeen laatu, laajuus ja vaikuttavuus.
 

Lisätietoja

Teija Ahonen
Ympäristösuunnittelija
Puhelin:
041 730 4733
Kati Skippari
Ympäristöpäällikkö
Puhelin:
050 521 5198
Kuvat: Henrietta Soininen
Jaa sosiaalisessa mediassa