Tampereen kaupungin kesätyö- ja kesäharjoittelupaikkojen haku on alkanut 22. tammikuuta

Tampereen kaupungin kesätyöpaikkojen haku on alkanut 22.1.2024. Kesätyöntekijöitä haetaan monipuolisiin tehtäviin kaupungin eri palveluihin ja toimintoihin. Kesätyöpaikkoja haetaan Kuntarekry-verkkopalvelun kautta.

Tulevana kesänä kaupunki tarjoaa yhteensä noin 230 kesätyö- ja harjoittelupaikkaa. Eniten paikkoja on tarjolla varhaiskasvatuksessa sekä liikunta- ja kulttuuripalveluissa. Muita kiinnostavia tehtäviä tarjoavat kaupunkiympäristön palvelut, työllisyys- ja kasvupalvelut sekä hallinnolliset palvelut organisaation eri yksiköissä.

Tampereen kaupungin kesätyöpaikkojen kokonaismäärä on edellisvuotta pienempi, mutta alle 18-vuotiaiden harjoittelupaikkoja on hieman enemmän kuin viime vuonna.

Haettavana on vuosilomasijaisuuksia alan opiskelijoille ja ammattilaisille sekä harjoittelupaikkoja opiskelijoille. Haettavana on myös tehtäviä, joihin ei vaadita aiempaa kokemusta tai koulutusta.

Kesätyöpaikkojen haku päättyy 18.2. ja 15–17-vuotiaiden nuorten kesäharjoittelupaikkojen 15.3. Nuorten kesäharjoittelupaikkojen hakuaikaa on tulevaksi kesäksi pidennetty erityisesti nuorten omasta toiveesta.

Kesätyöntekijöiden valinnat pyritään tekemään maaliskuun loppuun mennessä, ja tehtäviin valituille ilmoitetaan valinnasta henkilökohtaisesti. Kaikille hakijoille lähetetään sähköpostiviestit hakemuksen vastaanottamisesta, hakuajan päättymisestä ja valintojen tekemisestä, kun tehtävä on täytetty.

Kesätyö- ja kesäharjoittelupaikkojen tehtäväkuvaukset ja hakulomakkeet löytyvät Kuntarekrystä 22.1.2024 alkaen. Suorat linkit paikkoihin löytyvät kaupungin verkkosivun kautta
www.tampere.fi/kesatyot

Tampereen kaupunki tukee nuorten kesätyöllistymistä monin tavoin

 • Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelupaikat: Tamperelaisille 15–17-vuotiaille nuorille tarjotaan 130 yhden tai kahden viikon mittaista ”Tutustu työelämään ja tienaa” -kesäharjoittelupaikkaa. Kaupunki kysyi syksyllä 2023 yhdeksäsluokkalaisilta nuorisopalvelujen järjestämillä Vaikuta!-päivillä, millaisia kesätyöpaikkoja nuoret haluaisivat. Kaupunki sai toteutettua nuorten toiveita ja tarjoaa harjoittelupaikkoja asiakaspalvelu- ja myyntitöissä, lasten ohjauksen ja liikunnan parissa sekä kahvilatyössä. Näitä tehtäviä tarjoavat nuorisopalvelut, varhaiskasvatus ja liikuntapalvelut.
   

  Paikat pyritään täyttämään maaliskuun loppuun mennessä. Kaikille hakijoille kerrotaan valinnoista sähköpostilla. Kaupunki toivoo, että nuoret muistavat tarkkailla sähköpostiaan hakuajan päätyttyä.
   

 • Kesätyöseteli: Tampereen kaupungin kesätyöseteliä voivat hakea 15–17-vuotiaat tamperelaiset nuoret. Seteleitä jaetaan noin 250 kappaletta, ja ne ovat arvoltaan 320 euroa. Setelin avulla helpotetaan nuorten työllistymistä yrityksiin, yhdistyksiin ja seuroihin.
   
 • Kesäyrittäjyysseteli: Kaupunki kannustaa kesäyrittäjyyteen yhdessä paikallisen yrittäjyystoimijaverkoston kanssa. Kesäyrittäjyys-kampanja alkaa helmikuussa, jolloin hakuprosessista viestitään tarkemmin.
   
 • Kaupungin työllisyyspalvelujen Kesäduuni 2024 -kampanja yhdistää 17–30-vuotiaat työnhakijat ja yritysten tarjoamat kesätyöpaikat. Haku paikkoihin tapahtuu Kesäduuni-kampanjan sivujen kautta.

Lisätietoa kesätyönhausta ja opastusta hakemuksen täyttämiseen antaa rekrytointipalvelut: rekrytointi.pirkanmaa(at)monetra.fi.
 

Lisätietoja

Niina Pietikäinen
Henkilöstöjohtaja
Puhelin:
040 707 9147
Jaa sosiaalisessa mediassa