Tampere ja Varalan Urheiluopisto uudistavat liikuntakoulutusta

Tampereen kaupunki ja Varalan Urheiluopisto ovat sopineet yhteistyöstä, jonka tarkoituksena on luoda Tampereelle uudenlainen liikunta-alan koulutuksen ekosysteemi. Se koskee useita alan tutkintoja, tutkinto-ohjelmia ja tutkinnon osia eri koulutusasteilla.

Ajatuksena on muuttaa toimintakulttuuria liikunnalle ja hyvinvoinnille myönteiseksi ja esimerkiksi sisällyttää liikunta ja hyvinvointi kaikkiin soveltuviin tutkintoihin.

Yhteistyössä mukana ovat myös Tampereen yliopisto, Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Tampereen Aikuiskoulutuskeskus, sekä Tampereen kaupungin lukiokoulutus.

Tavoitteena on varmistaa, että erilaisten ryhmien tarpeet ymmärtäviä liikuntakasvatuksen ammattilaisia riittää varhaiskasvatuksesta aina työpaikoille asti tarjoamaan ihmisille mahdollisuutta liikuntaan mahdollisimman matalalla kynnyksellä. Tampere tarjoaa hankkeelle erinomaiset puitteet ja antaa kaupungille mahdollisuuden olla tässäkin asiassa edelläkävijä.

- Tampere haluaa lisätä kaiken ikäisten liikunnan määrää. Liikunta lisää tutkitusti hyvinvointia ja terveyttä sekä parantaa työ- ja toimintakykyä. Yhteistyöllä alueen merkittävien koulutuksenjärjestäjien kanssa tavoitellaan pidemmällä aikavälillä merkittäviä myönteisiä tuloksia kaupunkilaisten liikkumiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, apulaispormestari Matti Helimo painottaa.

Kyse on kansanterveyden lisäksi myös taloudesta. Liikkumattomuuden ja paikallaan pysymisen seuraukset kustantavat kansallisella tasolla jopa kolme miljardia ja käyvät kalliiksi myös pirkanmaalaisille.

Tutkintokohtaiset yksityiskohdat aiotaan määritellä ja sopia ennen kesää 2024. Projektin johdosta vastaa Varalan Urheiluopisto.

Teksti: Ismo Lehtonen
Jaa sosiaalisessa mediassa