Pehmoleluvaalit ja Metso FAKTA valmistavat presidentinvaaleihin

Lähestyvät presidentinvaalit näkyvät kirjastoissa lapsille ja aikuisille. Pehmoleluvaalit tekevät vaalikäytäntöjä tutuiksi perheen pienimmille, ja Metso FAKTA -paneelikeskustelussa pohditaan presidentin asemaa.

Presidentinvaalien ennakkoäänestyksen aikana 17.–23.1.2024 Tampereen kaupunginkirjaston toimipisteissä järjestetään Pehmoleluvaalit. Pehmoleluvaaleissa on kuusi ehdokasta, joiden kuvat ja vaalilauseet ovat esillä useimmissa Tampereen kirjastoissa. Kaikki kirjastossa kävijät voivat äänestää suosikkiaan perinteisellä lippuäänestyksellä. Joihinkin kirjastoihin on kutsuttu myös päiväkotiryhmiä ja alakoululuokkia äänestämään.

Pehmoleluvaalit ovat osa kirjastojen demokratiatyötä ja -kasvatusta.

-    Pehmoleluvaaleilla halutaan antaa lapsille osallisuuden kokemus sekä opettaa vaalien käytäntöjä ymmärrettävällä ja hauskalla tavalla. Äänestysajan päätyttyä äänet lasketaan, ja vaalitulos julkistetaan kirjaston verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa. Vaalien voittaja eli pehmopresidentti näkyy keväällä kirjastossa erityistehtävissä, demokratiatyöstä vastaava kirjastonhoitaja Marjo Hietikko kertoo.


Metso FAKTA: Mistä äänestämme presidentinvaaleissa?

Keskiviikkona 17. tammikuuta klo 18 pääkirjasto Metsossa järjestetään kaikille avoin tapahtuma Metso FAKTA: Mistä äänestämme presidentinvaaleissa? 

Presidentin roolista, tehtävistä, vallasta ja sen muutoksista ovat keskustelemassa kansainvälisen politiikan professori Tuomas Forsberg, viestinnän professori Pekka Isotalus ja politiikan tutkimuksen väitöskirjatutkija Maarika Kujanen. Paneelikeskustelun juontaa Marjo Hietikko. Myös yleisö pääsee kertomaan mielipiteensä äänestämällä.

Tapahtuma järjestetään pääaulan vieressä sijaitsevalla Metson lavalla. Paneelikeskustelua voi seurata myös suorana lähetyksenä tai tallenteena Tampereen kaupunginkirjaston YouTube-kanavalta.

Lisätietoja

Marjo Hietikko
Tampereen kaupunginkirjasto Kirjastonhoitaja
Puhelin:
040 674 1757
Jaa sosiaalisessa mediassa