Kulttuuritalo Laikun kevätkauden näyttelyissä nähdään kirveellä veistettyä, maalauksia ja puupalikoita sekä märkälevytekniikkaa ja videotaidetta

Kulttuuritalo Laikku avautuu joulutauolta lauantaina 6.1.2024, jolloin uudet näyttelyt ja kahvilan herkut taas saatavilla. Näyttelyihin on vapaa pääsy.
Värikkäässä maalauksessa maasta kasvaa puna-kelta-vihreitä mukuloita. Niistä lähtee vihreät varret ylöspäin, joiden päässä on keltainen sipuli, josta kohoaa edelleen vihreitä tähkiä kohti taivasta.
Minttu Saarinen: Sampo

Laikun näyttelyvuoden aloittaa loppiaisena aukeavat näyttelyt. Studiossa nähdään Tiina Majabackan unohdettuihin ääniin perustuva videoinstallaatio ja sen käsin ommellut myllynkivikaulus, doublet-jakku, hattu ja kalvosimet. Galleriassa on esillä Maria Pihlin satumaisia puupiirustuksia ja Heidi Toivaisen tilallisia öljyvärimaalauksia.

Helmikuun puolivälissä Jenni Haili tuo Studioon historiallisella märkälevytekniikalla vedostettuja valokuvia. Tarina perustuu hänen isoisotätinsä ja isotätinsä, Fannyn ja Signen, sadan vuoden takaisiin emigroitumismatkoihin Amerikkaan. Samaan aikaan Galleriassa KO-KOO-MO ja ROP tekevät yhteistyönä veistosnäyttelyn. Sen teemana on jälleenrakennus, ja teokset koostuvat ryhmien suunnittelemista pienistä ja suurista rakennuspalikoista. Palikoita on varattu myös yleisön käyttöön, ja niitä saa rakentaa oman näköiseensä muotoon.

Huhtikuussa Studiossa nähdään Gunzi Holmströmin öljyvärimaalauksia ja pieniä veistoksia, jotka kutsuvat katsojaa astumaan tuntemattomaan. Galleriassa Minttu Saarisen näyttely käsittelee huumorin ja värikkyyden keinoin kaikkea, mikä tekee tästä ajasta sekavaa, pelottavaa, ahdistavaa ja stressaavaa sekä mielenkiintoista ja odottavaa.

Toukokuussa Studiossa avautuvassa Tuuli Aution näyttelyssä nähdään kirveellä veistettyjä, maalattuja abstrakteja puureliefejä. Samaan aikaan Galleriassa esitellään Pirkanmaan Setlementti ry:n monipuolinen kattaus kehitysvammaisten ja erityisen tuen tarpeessa olevien taiteilijoiden omasta näkemyksestä ja maailmasta ammentavaa taidetta.

Käytävägalleria esittelee kevään ajan lasten taidetta

Gallerian ja Studion lisäksi Laikussa on kaksi muutakin näyttelytilaa. Käytävägallerian valtaa koko kevään ajaksi 18. tammikuuta alkaen Lastenkulttuurikeskus Rullan ja Kulttuurikasvatusohjelma Taidekaaren toteuttama lastengalleria. Teoksia ovat toteuttaneet eri ikäiset lapset vauvojen värikylpyihin osallistuneista aina 7. luokan taiteilijoihin saakka.

Aulagalleria 3. kerroksessa esittelee matalalla kynnyksellä ja nopealla rytmillä kuvataideharrastajien teoksia sekä Laikussa toimivien yhdistysten toimintaa. Ensimmäisenä Aulagallerian näyttelynä vuonna 2024 on Karanteenitaide-ilmiön inspiroimia taideteospastisseja, Pinja Jekusen ja Marja-Liisa Rantalan Kuvakaikuja.

Julkisivuremontinkin aikana Kulttuuritalo Laikku on avoinna

Lähes 100-vuotiaaseen Kulttuuritalo Laikkuun suunnitellaan julkisivuremonttia, joka on tarkoitus toteuttaa 5.2.–27.11.2024. Remontissa julkisivurappaus uusitaan, kipsikoristeet kunnostetaan ja eteläsivun ikkunoita uusitaan. Laikku pysyy remontin ajan avoinna ja palvelee asiakkaita monin tavoin: näyttelyt ovat avoinna ja talossa järjestetään myös tapahtumia ympäri vuoden olosuhteet huomioiden. Poikkeusaukioloajoista tiedotetaan Laikun verkkosivuilla. 

Päivitetty 5.1.2024 kello 13.20: Lisätty maininta, että lasten teokset Käytävägalleriassa ovat esillä 18. tammikuuta alkaen. 

Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4, Tampere.

Kaikkiin näyttelyihin on vapaa pääsy.

Avoinna 6.1.2024 alkaen ti-pe klo 9–20, la-su klo 10–18 (maanantaisin suljettu). 
Mahdolliset poikkeusaukiolot päivitetään Laikun verkkosivuille.

Lisätietoja

Irma Puttonen
Teoskuvapyynnöt ja lisätietoja Kulttuuritalo Laikun näyttelyistä Johtava koordinaattori
Puhelin:
050 553 8673
Jaa sosiaalisessa mediassa