Kaupunki myy Hatanpään pirtin tarjousten perusteella

Hatanpään pirttinä tunnettu rakennus on myytävänä. Tampereen kaupunki myy rakennuksen tarjousten perusteella. Pirtti on rakennettu vuonna 1820 Hatanpään kartanon väentuvaksi, mutta vuonna 1926 tilat on muutettu terveydenhuollon käyttöön. Rakennus on kulttuurihistoriallisesti arvokas ja kaupunkikuvan säilymisen kannalta tärkeä, eikä sitä saa purkaa.
Talvisessa maisemassa puuverhoiltu punainen yksikerroksinen maatalo, Hatanpään pirtti, jonka yhdellä sivulla on viisi ikkunaa.
Hatanpään kartanon väentuvaksi vuonna 1820 rakennettu pirtti sijaitsee suositun arboretumin läheisyydessä.

Hatanpään pirtistä voi jättää tarjouksia Huutokaupat.com -sivustolla 13. helmikuuta kello 12.00 asti. Tarjouskilpailun voittaa lähtökohtaisesti korkeimman tarjouksen tehnyt tarjoaja. Pirtin tontista, jonka pinta-ala on 587 neliötä, tehdään 40 vuoden siirtokelpoinen maanvuokrasopimus.

Tampereen Hatanpään arboretumin läheisyydessä, osoitteessa Gauffininkatu 4, sijaitsevan pirtin bruttoala on 237 neliömetriä. Hirsirunkoinen ja lautaverhoiltu rakennus on peruskorjattu vuonna 1984. Taloteknisiä korjauksia, muun muassa koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto, on tehty 2000-luvulla.

– Rakennuksessa tehtävien korjaus- ja muutostöiden tulee olla sellaisia, että rakennuksen kaupunkikuvan kannalta merkittävä luonne säilyy, kertoo kiinteistöpäällikkö Tanja Tiihonen.

Asemakaavassa tontin käyttötarkoitus on määritelty liike- ja toimistorakennusten sekä kulttuuritoimintaa ja julkista palvelua palvelevien rakennusten korttelialueeksi, jolle saa sijoittaa myös ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomia työtiloja sekä asuntoja. Kaavan mukaan tontille ei saa rakentaa autopaikkoja, mutta pysäköintipaikat on mahdollista järjestää viereiselle pysäköintiin tarkoitetulle tontille.

Hatanpään pirtin kaavassa on myös määräys, ettei rakennuksessa mahdollisesti olevaa lepakoiden lisääntymis- ja/tai levähdyspaikkaa saa hävittää.

Rakennuksesta kiinnostuneille järjestetään tilojen esittely 5. helmikuuta kello 15–15.40. Esittelyyn tulee ilmoittautua sähköpostitse osoitteella [email protected] viimeistään 4. helmikuuta mennessä.

Lisätietoja

Tanja Tiihonen
Kiinteistöpäällikkö
Puhelin:
040 028 9161
Teksti: Raija Lindell
Kuvat: Satu Laine
Jaa sosiaalisessa mediassa