Puistoruokailussa ennätysmäärä kävijöitä – kesän aikana jaettiin yli 11 700 ateriaa lapsille ja nuorille

Tampereen suosittu puistoruokailu järjestettiin tänä vuonna kolmatta kertaa. Kesä–heinäkuussa jaettiin viidessä puistossa eri puolilla kaupunkia yli 11 700 maksutonta ateriaa alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille. Aterioiden määrä kaksinkertaistui viime vuodesta.

Tampereen kaupungin puistoruokailut olivat tänä vuonna Hervannassa, Kaukajärvellä, Lielahdessa, Peltolammilla ja Tesomalla 5.6.–27.7.2023. Tapahtumissa oli tarjolla toiminnallista ohjelmaa sekä maksuton ateria kaikille alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille.

Kesällä 2023 puistoissa jaettiin kaikkiaan 11 768 ateriaa. Jaettujen annosten määrä kaksinkertaistui viime vuodesta.

– Puistoruokailun tavoitteena on tukea lapsiperheiden arkea. Tuplaantunut ateriamäärä osoittaa, että olemme tavoittaneet perheitä hyvin ja että puistoruokailu alkaa olla tuttua, toteaa suunnittelujohtaja Leena Viitasaari Tampereen kaupungilta.

Myös ohjelmaosuuteen eli peleihin, leikkeihin, liikuntaan sekä musiikki- ja kulttuuriesityksiin osallistui entistä suurempi joukko lapsia ja nuoria. 

– Ruokailu ja ohjelma muodostivat mukavan kokonaisuuden kesäpäiväänsä viettäville perheille, täydentää puistoruokailutoimintaa koordinoinut projektisuunnittelija Heidi Rantanen.


Viiden tähden ruokaa

– Hervannassa, Kaukajärvellä, Peltolammilla ja Tesomalla puistoruokailu on tuttua toimintaa jo edellisestä vuodesta. Jokaisella näistä alueista aterioita jaettiin 2420–2670 annosta. Lielahdessa puistoruokailu oli uutta mutta sielläkin aterioita meni noin 1740, Rantanen kertoo.

Kesälomakausi näkyi kävijöiden määrässä. Heinäkuussa aterioita meni vähemmän kuin kesäkuussa.

Kesän aikana kerättiin palautetta puistoruokailuun osallistuneilta lapsilta, nuorilta ja perheiltä. Palaute oli pääosin kiittävää. Puolessa yli 680 vastauksesta arvioitiin Pirkanmaan Voimian valmistama ruoka erinomaiseksi eli viiden tähden arvoiseksi. Myös puistoruokailun ohjelma sai lähes yhtä monelta erinomaisen arvion.

Vapaassa palautteessa vastaajat kiittivät muun muassa puistoruokailujen rentoa tunnelmaa, hyvää ohjelmaa ja ystävällistä ruoanjakeluhenkilöstöä. Lapsista oli mukavaa tavata puistoruokailussa kavereita ja leikkiä. Ulkona syöminen oli monen mielestä erityisen hauskaa. 


Kiitos yhteistyökumppaneille

Puistoruokailut toteutettiin Tampereen kaupungin ja useiden kumppaneiden yhteisvoimin. 

Kaupungin rinnalla tapahtuman päätoteuttajia olivat Pirkanmaan hyvinvointialue, TampereMissio ja Kansalaistalo Mansikkapaikka. Tapahtumassa oli mukana myös alueellisia toimijoita kuten kaupunginosayhdistyksiä ja urheiluseuroja. Ruokajakeluun apuaan tarjosivat myös monet yksityishenkilöt.

– Kiitos teille kaikille samoin kuin ohjelmaa järjestäneille toimijoille! Puistoruokailut onnistuivat näin hyvin hienosti toimivan yhteistyön ansiosta, suunnittelujohtaja Viitasaari kiittää. 

Puistoruokailut mahdollisti Tampere Junior -kehittämishanke. Puistoruokailujen yhteydessä olleet toimintatuokiot olivat osa Tampereen Lapsiystävällinen kunta -toimintaa.

Lisätietoja

Leena Viitasaari
Suunnittelujohtaja
Puhelin:
050 553 8672
Teksti: Johanna Kurela
Kuvat: Johanna Kurela
Jaa sosiaalisessa mediassa