Puistoruokailut alkavat maanantaina – ensimmäisen viikon ohjelmassa musiikkia, kuvataidetta, sirkusta, leikkejä ja liikuntaa

Lasten ja nuorten puistoruokailutoiminta alkaa maanantaina 5.6.2023. Puistoruokailut ovat Hervannassa, Kaukajärvellä, Lielahdessa, Peltolammilla ja Tesomalla maanantaista torstaihin klo 11–13. Tapahtumissa on tarjolla maksuton lämmin ateria kaikille alle 16-vuotiaille sekä monipuolista ohjelmaa, joka vaihtelee päivittäin. Toimintaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

– Puistoruokailuun voi tulla mukaan itselle sopivalla tavalla. Lapset voivat olla paikalla koko kahden tunnin ajan tai osallistua vain ohjelmaosuuteen tai pelkkään ruokailuun. Puistoruokailuun voi tulla yhden kerran koko kesän aikana tai useita kertoja viikossa, kertoo projektisuunnittelija Heidi Rantanen Tampereen kaupungilta.

– Toiminta on kaikille lapsille ja nuorille avointa. Toivotan heidät sekä heidän perheensä ja muut läheiset tervetulleeksi puistoruokailuihin nauttimaan kesästä, yhdessäolosta ja ulkona olemisesta, Rantanen sanoo. 

Puistoruokailutoimintaa on viidessä puistossa eri puolilla kaupunkia 5.6.–27.7.2023:
•    Hervannan Ahvenispuistossa, Valtaraitti 24
•    Kaukajärven Riihiniemen rannassa, Järvikatu 14
•    Lielahden kartanopuistossa, Tehdaskartanonkatu 38
•    Peltolammin rannalla, Rukkamäentie 20
•    Tesoman Veikonpuistossa, Tesomajärvenkatu


Ohjelma vaihtuu joka päivä

Puistoruokailutapahtumien ensimmäisen tunnin ajan ohjelmassa on kulttuuria ja liikuntaa. Lapset pääsevät esimerkiksi leikkimään pihaleikkejä, kokeilemaan erilaisia liikuntamuotoja, taiteilemaan ja musisoimaan. 

Ohjelma vaihtelee päivittäin ja alueittain. Se julkaistaan aina edellisen viikon lopulla puistoruokailun some-kanavilla Instagramissa ja Facebookissa. 


Omat astiat ja ruokailuvälineet mukaan

Kello 12–13 on tarjolla lämmin ateria kaikille alle 16-vuotiaille. Ateriat valmistaa Pirkanmaan Voimia, jonka verkkopalvelussa voi tutustua etukäteen ruokalistaan ja ruoan ainesosiin. Puistoruokailuissa on kerran viikossa kasvisruokapäivä.

– Kesän ensimmäisenä puistoruokailupäivänä on tarjolla jauhelihakeittoa. Se oli viime vuonna yksi lasten suosikeista, toteaa Heidi Rantanen.

– Toivon, että perheet huomaisivat ottaa mukaan lapselle omat ruokailuvälineet ja astiat puistoon lähtiessään. Näin vähenee kertakäyttöastioiden käyttö ja jätteen määrä pysyy pienenä. Lapsi tai nuori voi myös ottaa ruoka-annoksen kannellisessa astiassa mukaan kotiin ja syödä myöhemmin, Rantanen sanoo. 

Tampereen kaupunki toteuttaa puistoruokailutoimintaa yhdessä seurakuntien, yhdistysten, yritysten ja muiden toimijoiden kanssa. Puistoruokailun pääyhteistyökumppaneita ovat TampereMissio, Kansalaistalo Mansikkapaikka ja Pirkanmaan hyvinvointialue. 

Puistoruokailut mahdollistaa Tampere Junior -kehitysohjelma. Puistoruokailu ja siihen liittyvä ohjattu toiminta ovat osa Tampereen Lapsiystävällinen kunta -kehittämistyötä.
 

Lisätietoa puistoruokailusta 

Instagram: @puistoruokailutampere
Facebook: Puistoruokailu Tampere
Pirkanmaan Voimian ruokalistat 
 

Lisätietoja

Heidi Rantanen
Koulutussuunnittelija
Puhelin:
041 730 0234
Teksti: Johanna Kurela
Kuvat: Tommi Penttinen
Jaa sosiaalisessa mediassa