Musiikin ilo ja tanssin rytmit hurmaavat uudessa tapahtumassa Laikunlavalla ja Kirjastonpuistossa

Monikulttuurinen ja värikäs Laikkuun mahtuu koko maailma -tapahtuma järjestetään Kulttuuritalo Laikun ympäristössä lauantaina 10. kesäkuuta. Iloisessa tapahtumassa nähdään ja kuullaan erilaisia tanssi- ja musiikkiesityksiä. Lisäksi useat yhdistykset esittelevät toimintaansa.

Laikunlavalla on luvassa musiikki- ja tanssiesityksiä. Jamora ry:n esittämänä kuullaan länsiafrikkalaista rumpumusiikkia sekä Cheza Ngoman tansanialaista rumpumusiikkia ja tansseja. Lisäksi lavalla nähdään Indian Dance Festival ry:n loistelias Bollywood-tanssishow. Lapsiperheet voivat osallistua Ruska-Duon interaktiiviseen ja monikieliseen konserttiin sekä ihastella myös Vimmartin ja Tampereen King Sejong -instituutin korealaisia ja suomalaisia lastenmusiikkilauluja. Maailmantanssi ry:n tanssimana nähdään eri maiden kansantansseja. Laikun edustalla voi katsoa Yhteisötaidekoulu Hehkumahkun Neiti Kesäheinän ja Taikuri Äkkiväärän kesäsirkus -esityksen tai osallistua itse taiteen tekemiseen maalaamalla TaideSymposiumissa.  

Ohjelmaa on myös muualla Kirjastonpuistossa, jossa useat yhdistykset esittelevät toimintaansa.  Puistoalueella Hehkumahkun pisteellä voi kokeilla erilaisia soittimia ja sirkusvälineitä tai pelata SPR Tampereen osaston ketjunheittopeliä. Somana ry:n roolihahmot ilahduttavat lapsia saippuakuplilla. Rullan edustalla ja Laikun edessä katuliiduilla värittelyä sään salliessa. MLL Tampereen osaston pisteellä tehdään kasvomaalauksia ja lapset pääsevät onkimaan voimavarakaloja. 

Tapahtuman juontavat viittomakielellä Miguel Peltomaa ja englanniksi Howell Istance. Juonnot tulkataan suomen kielelle.  

Myös Kulttuuritalo Laikku ja Lastenkulttuurikeskus Rulla ovat avoinna tapahtuman ajan. Laikun taidenäyttelyissä Jasmine Färling on Ruokolahden leijonan jäljillä, yhdistäen faktaa ja fiktiota valokuva- ja videotaiteen keinoin. Marja Patrikaisen veistokset ovat materiaalin ryöpytystä. Näyttelyssään hän käsittelee suomalaisia muinaisuskontoja nykyajan hengessä. Rullassa on esillä Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän Kumma juttu -näyttely, jossa kummastellaan lasten tekemiä teoksia mitä ihmeellisimmistä materiaaleista.  

Tapahtuman järjestää Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikkö. Toteuttamista tukee Operaatio Pirkanmaa. 

Laikkuun mahtuu koko maailma
10.6.2023 klo 13–18
Kirjastonpuisto

Lisätietoja

Maiju Eronen
Kulttuuriohjaaja
Puhelin:
044 486 3505
Aliisa Piirla
Koordinaattori
Puhelin:
050 523 2134
Teksti: Aliisa Piirla
Jaa sosiaalisessa mediassa