Kulttuuritalo Laikun uusissa näyttelyissä tosi ja kuviteltu kohtaavat toisensa

Jasmine Färling on Ruokolahden leijonan jäljillä ja Marja Patrikaisen veistokset ovat materiaalin ryöpytystä. Molemmat näyttelyt avautuvat Museoiden yö -tapahtumassa lauantaina 20.5.
Kierrätysmateriaalista on valmistettu taideteos, jossa on erilaisia pyöreitä muotoja ja värejä kuiten keltaista, punaista, vihreää ja sinistä.
Marja Patrikainen: Crow Crow Wolf Pig Sun

Färling pohtii todellisen ja kuvitellun suhdetta toisiinsa 

Vuonna 1992 suomalaisen median valtasivat tarinat leijonasta piileskelemässä Ruokolahden metsissä. Kolme vuosikymmentä myöhemmin ei edelleenkään tiedetä, onko legenda totta. Nothing is true, everything is possible (2020-) on Jasmine Färlingin taiteellinen tutkimusmatka leijonan jalanjälkiin. Se kietoo yhteen arkistomateriaalia, graafisia painomenetelmiä sekä uutisotsikoita leikkisän installaation kautta. Fakta ja fiktio on asetettu rinnakkain, ei huijatakseen, vaan pohtiakseen uusia määritelmiä maailmasta, jossa on olemassa vain yksi jaettu todellisuus.
 
Jasmine Färling (s. 1991) on kuvataiteilija ja dokumentaarinen valokuvaaja Helsingistä. Färling opiskelee valokuvataiteen maisteriohjelmassa Aalto-yliopistossa ja on valmistunut Swansea College of Art yliopistosta Iso-Britanniasta vuonna 2018.

Crow Crow Wolf Pig Sun -näyttelyssä voi kokea mystisten olentojen maiseman

Marja Patrikaisen teokset on valmistettu pääosin kierrätetyistä, löydetyistä, saaduista, dyykatuista ja kirpputoreilta ostetuista materiaaleista. Teosten sisältä löytyy ladon seinälautoja, vanhoja puutarhakoristeita, verhoja, saneerausliikkeen ylijäämämaaleja, hirven ja karhun luita sekä tienvarresta löytynyt kanisteri. Teokset ovat tarinoita pullollaan. 
 
Kuvanveistäjä Marja Patrikainen (s. 1977 Jyväskylä) asuu ja työskentelee Kokemäellä. Hän on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta 2015 ja kuvataiteilijaksi SAMK Kankaanpäästä kuvanveiston osastolta 2004. 

Laikun Studio
Jasmine Färling: Nothing is true, everything is possible

Laikun Galleria
Marja Patrikainen: Crow Crow Wolf Pig Sun

Näyttelyt Kulttuuritalo Laikussa (Keskustori 4, Tampere).

Avoinna 20.5.-22.6.2023
ti – pe klo 9-20, la – su klo 10-18. 

Vapaa pääsy.

Näyttelyn kaikille avoimet avajaiset ovat Museoiden Yönä 20.5. klo 18-20. Taiteilijat ovat tavattavissa.

Lisätietoja

Irma Puttonen
Johtava koordinaattori
Puhelin:
050 553 8673
Jaa sosiaalisessa mediassa