Keskustaan rakenteilla uusi skeittipuisto

Naistenlahden rantamaisemissa Soukkapuistossa on aloitettu uuden skeittipuiston rakentaminen. Yhteistyössä skeittaajien ja skuuttaajien kanssa suunniteltu skeittipaikka on keskustan ensimmäinen pysyvä betoniparkki. Skeittipuiston rakentaminen on käynnistynyt huhtikuussa ja sen odotetaan valmistuvan syyskuun loppuun mennessä.

Skeittipuistoa on alusta asti suunniteltu yhteistyössä harrastajayhteisön kanssa. Skeittaajien ja skuuttaajien esittämien toiveiden myötä skeittiparkista muotoutui street-painotteinen eli geometristen muotojen ja katutilaa jäljittelevien obstaakkelien muodostama kokobetoninen kokonaisuus.

- Soukkapuiston skeittipuisto täydentää keskustan palvelutarjontaa oleellisesti, koska vastaavia paikkoja ei lähialueilla ole ja kysyntä kasvaa jatkuvasti. Kaupungille on tärkeää tarjota lapsille ja nuorille omaehtoisen harrastamisen mahdollisuuksia, kertoo kaupunginpuutarhuri Timo Koski.

Keskeisen sijaintinsa vuoksi skeittipuiston suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota paitsi skeittaajien itsensä myös puiston muiden käyttäjien turvallisuuteen.

- Puiston muut käyttäjät on huomioitu upottamalla skeittiparkki alemmalle tasolle viereisiin puistokäytäviin nähden. Tämän avulla on myös vältytty skeittiparkkia ympäröiviltä aidoilta ja on mahdollistettu näkyvyys Soukkapuistosta Näsijärvelle, kuvailee rakennuttajainsinööri Raija Tevaniemi. 

Skeittipuisto on osa Soukkapuiston laajempaa uudistusta 

Skeittipuisto on osa Ranta-Tampellan ja Armonkallion kaupunginosien välissä sijaitsevan Soukkapuiston uudistusta. Uudistuksen yhteydessä palautetaan puiston näköyhteys Näsijärvelle madaltamalla entisen rantaväylän meluvallia ja luodaan puiston pohjoislaidalle monipuolinen aktiivisten toimintojen vyöhyke. Viime vuonna tälle aktiviteettivyöhykkeelle valmistui kauan odotettu koirapuisto ja tänä vuonna sinne rakennetaan skeittipuiston lisäksi myös koripallokenttä ja pöytätennispaikka. Ensi vuonna Soukkapuiston eteläosaan puolestaan valmistuu uusi leikkipaikka.
 

Asemapiirros rakenteilla olevasta skeittipuistosta.
Luonnos street-painotteisesta ja obstaakkelien muodostamasta kokobetonisesta skeittipuistosta.
Yleissuunnitelmavaiheen luonnos, jota viimeisteltiin käyttäjiltä saadun palautteen perusteella.

Lisätietoja

Raija Tevaniemi
Puhelin:
050 523 2052
Timo Koski
Kaupunginpuutarhuri
Puhelin:
050 345 7568
Jaa sosiaalisessa mediassa