Metson messut palaavat huhtikuussa

Pääkirjasto Metsossa toista kertaa järjestettävä kirjallisuus- ja musiikkitapahtuma Metson messut kokoaa yhteen pienkustantajia sekä muita kulttuurialan toimijoita. Luvassa on runsaasti maksutonta ohjelmaa kaikenikäisille.

Pääkirjasto Metsossa järjestetään lauantaina 22. huhtikuuta klo 10–17 Metson messut. Tampereen kaupunginkirjaston organisoimassa maksuttomassa tapahtumassa on näytteilleasettajina yli 30 pienkustantamoa ja muuta kulttuurialan toimijaa. Kullakin näytteilleasettajalla on oma esittely- ja myyntipöytä pääkirjaston pääkerroksessa. Lisäksi lähes kaikki mukanaolevat toimijat tuottavat tapahtumaan kirjallisuus- tai musiikkiaiheista ohjelmaa.

Metson messut järjestettiin ensimmäistä kertaa keväällä 2019. Vuoden 2020 messut jouduttiin perumaan viime hetkellä pandemiatilanteen vuoksi, ja hyvää palautetta kerännyt tapahtuma päästään toteuttamaan toistamiseen vasta nyt.

- Olemme iloisia, että pääsemme vihdoin järjestämään Metson messut uudelleen. Tapahtuman ajatuksena on tarjota pienille toimijoille mahdollisuus tuoda toimintaansa esille ja yleisölle mahdollisuus nauttia laadukkaasta messuohjelmasta ilman pääsymaksua. Messut mahdollistavat monipuolisen tapahtumapäivän, sillä yhden päivän aikana lavalle astuu monia eri tyylilajeja edustavia kirjailijoita ja muusikoita, kirjastonhoitaja Tuija Valli sanoo.

Kirjailijavieraita, musiikkia, runoutta ja lastenesityksiä

Metson messut näkyvät pääkirjaston kaikissa kerroksissa. Metson lavalla vierailee esimerkiksi palkittu kaunokirjallisuuden kääntäjä Kersti Juva (klo 13.30). Pääkerroksessa esiintyvät myös muun muassa historiantutkija Tuomas Hoppu (klo 11), kirjailija-toimittaja Kristiina Harjula (klo 12.30) sekä sarjakuvantekijät Ville Pirinen (klo 13) ja Aino Louhi (klo 14.30). 

Parvikerroksen ohjelma keskittyy etenkin musiikkiin ja runouteen. Musiikkiosastolla  Jussi Niemi kertoo suomentamastaan Philip Normanin muusikkoelämäkerrasta Wild Thing – Jimi Hendrixin lyhyt ja vaikuttava elämä (klo 13), ja Mara ja Tiina esittävät Mara Ballsin musiikkia akustisesti (klo 14). Päivän aikana lavalle astelee myös monia muita musiikkivieraita.

Messujen ohjelmassa on huomioitu myös perheen pienimmät. Lehmus-salissa Veljekset Palosaari featuring J. Tilsa esittää ”musiikkia lapsille ja muille älyköille” (klo 12), minkä jälkeen on vuorossa Orffien lastenkonsertti (klo 13). Lisäksi Albi Lumiukko vierailee lastenosastolla (klo 11.30 ja 13).

Pääkirjasto Metso on messujen vuoksi avoinna poikkeuksellisesti klo 10–17. Pääkirjaston palvelut ovat käytössä normaalisti messupäivänä. Myös Cafe Metso palvelee koko päivän ajan, ja tarjolla on keittolounas ja runsas salaattipöytä klo 10.30–16.

 

Tutustu koko ohjelmaan:

Metson messujen ohjelma 

 

Lisätietoja

Tuija Valli
Tampereen kaupunginkirjasto Kirjastonhoitaja
Juhani Koivisto
Kirjastonhoitaja
Puhelin:
040 800 7846
Jaa sosiaalisessa mediassa