Elämyksen verran kohti parempaa arkea – seminaari vastaa kuntien kysymyksiin kulttuurihyvinvoinnista 17.11.2021

Kulttuurihyvinvoinnin palveluohjaus Pirkanmaalla (KUPPI) -projekti järjestää yhteistyössä Kulttuuri ja taide virtaa -projektin sekä Operaatio Pirkanmaa -kulttuuripääkaupunkihaun jatkoprojektin kanssa seminaaritilaisuuden Elämyksen verran kohti parempaa arkea – Kulttuurihyvinvointi osana kuntalaisen hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä.

Tilaisuus striimataan keskiviikkona 17.11.2021 klo 9–11 ja siitä tehtävä tallenne on nähtävissä Kulttuuri Tampere YouTube-kanavalla .

Kulttuurihyvinvoinnin palveluista vastaaminen on osa kuntien perustehtävää eli väestön hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä, joka jää edelleen kuntien tehtäväksi sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisen siirtyessä hyvinvointialueiden vastuulle jo noin vuoden kuluttua. Vahvaan tutkimusnäyttöön perustuvia kulttuurin ja taiteen terveysvaikutuksia ei ole varaa olla hyödyntämättä, oli mittarina sitten yhteiskunnan eurot tai väestön elämänlaatu.

Tilaisuus on suunnattu etenkin Pirkanmaan kuntatoteuttajille avaten sitä, mitä kulttuurihyvinvoinnilla oikeastaan tarkoitetaan, mikä sen merkitys kuntalaisen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä on, ja miten sitä voidaan järjestää. Sisältö on tärkeää tietoa niin kuntien päättäjille ja ylimmälle johdolle kuin kulttuuripalveluiden, hyte-koordinaation ja asiakasohjauksen henkilöstöille eri toimialoilla.

Ohjelma

klo 9.00 Tervetuloa!
Anna Koski, projektipäällikkö, Kulttuurihyvinvoinnin palveluohjaus Pirkanmaalla -projekti

Mitä on kulttuurihyvinvointi ja kenelle se kuuluu?

Piia Kleimola, projektipäällikkö, Eloa ja iloa Kaakkois-Suomeen, Kulttuurista hyvinvointia kuntalaisille, Alueellinen kehittämistehtävä 2020–2021, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK
Pilvi Kuitu, toiminnanjohtaja, Kulttuurikeskus PiiPoo

Paneelikeskustelu – Miten kulttuurihyvinvointi järjestetään kuntalaisille nyt ja tulevaisuudessa?

Panelisteina:
Kanerva Kartano, yhteisötaiteilija, Sointu Senioripalvelut
Arttu Haapalainen, hankekoordinaattori ja -tuottaja, Tampereen Teatteri
Tuukka Salkoaho, projektipäällikkö, Pirkanmaan liitto, PirSOTE-yhdyspintajaosto
Pia-Maria Ahonen, kulttuurijohtaja, kansalaisopiston rehtori, Oriveden kaupunki
Juha Ahonen, koordinointipäällikkö, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Keskustelua johdattelee projektipäällikkö Anna Koski.

klo 11.00 Kiitos ja näkemiin!

Anna Szalay
Lisätiedot Johtava koordinaattori
Puhelin:
044 481 1774
Jaa sosiaalisessa mediassa