Kaikukortti tuo kulttuurin yhä useamman ulottuville Tampereella

Tampereella alkaa Kaikukortti-kokeilu, jossa kulttuuria tuodaan niiden tamperelaisten ulottuville, jotka eivät tiukan taloustilanteen vuoksi muuten pystyisi käymään esimerkiksi teatterissa, museossa tai konsertissa. Kaikukortin pilotointi on osa kaupungin kulttuuristrategian toteutusta, jossa tavoite on lisätä kulttuurin yhdenvertaisuutta ja saavutettavuutta.
Kaikukortilla voi hankkia maksutta pääsylipun moniin tamperelaisiin kulttuurikohteisiin ja tapahtumiin sekä valtakunnalliseen Kaikukortti-verkostoon kuuluviin kulttuuripalveluihin. Sillä saa maksuttomia lippuja myös omille alle 16-vuotiaille lapsille ja lastenlapsille samaan tilaisuuteen, johon on itsekin osallistumassa.

Kaikukortin voi saada tamperelainen, jolla on asiakkuus Tampereen kaupungin aikuissosiaalityössä tai muun Kaikukortti-toiminnassa mukana olevan toimijan palveluissa, eikä tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi ole rahaa pääsylippuihin. Aikuissosiaalityön lisäksi Kaikukorttia jakavat työllisyyspalvelut Ohjaamon ja kuntouttavan työtoiminnan asiakkaille sekä Setlementti Tampere ry, Tampereen A-Kilta ry, Mielen ry ja Nauha ry pilotissa mukana olevien yksiköidensä asiakkaille. Mukana olevat yksiköt löytyvät Kaikukortin-verkkosivuilta.

Kaikukortti on maksuton ja se voidaan myöntää yli 16-vuotiaille tamperelaisille. Valtakunnallisen Kaikukortin tavoitteena on parantaa asiakkaina olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä.

Kaikukortti on joko pysyvässä käytössä tai kokeilussa useassa muussa kunnassa ja kaupungissa. Tampereen kokeilu kestää vuoden 2022 loppuun saakka. Sen jälkeen siitä on tarkoitus tulla pysyvä käytäntö.

Luettelo tamperelaisista kulttuurikohteista, joihin Kaikukortti käy, löytyy osoitteesta tampere.fi/kaikukortti. Valtakunnallisiin kohteisiin voi tutustua osoitteessa kaikukortti.fi.

Kaikukortti

Lue lisää Kaikukortista valtakunnallisesti.

***
Tiedotetta päivitetty 23.6.2021: Muokattu kortin jakajatietoja.
Tiedotetta päivitetty 2.7.2021: Muokattu kortin saantiehtoja.

Teksti: Marika Haapala
Jaa sosiaalisessa mediassa