Tampereen vastaanottokeskus

Pispalaa ilmasta nähtynä, taustalla Näsijärvi ja Näsinneula.

Tampereen vastaanottokeskus sijaitsee entisen Kaupin sairaalan tiloissa. Keskuksessa on 200 majoituspaikkaa aikuisille ja lapsiperheille. Vastaanottokeskuksen tehtävänä on järjestää kansainvälistä suojelua hakeville ja tilapäistä suojelua saaville henkilöille vastaanottopalveluja.

Tampereen kaupungilla ja Maahanmuuttovirastolla on sopimus toiminnan järjestämisestä. Maahanmuuttovirasto ohjaa ja valvoo vastaanottokeskusten toimintaa.

Vastaanottokeskuksen asiakkuus

Tampereen vastaanottokeskuksen asiakkaana, sinulle järjestetään lakisääteiset vastaanottopalvelut. Saat ohjausta ja neuvontaa asiakkuutesi aikana. Tampereen vastaanottokeskuksen asiakkaat voivat olla joko turvapaikanhakijoita tai tilapäisen suojelun piirissä olevia.

Vastaanottokeskuksen palvelut

Palveluihin kuuluvat majoituksen ohella sosiaalipalvelut, terveyspalvelut, vastaanotto- ja käyttöraha, tulkkauspalvelut sekä työ- ja opintotoiminta. Vastaanottokeskus huolehtii prosessiisi (turvapaikka- tai tilapäisen suojelun prosessi), turvallisuuteesi ja oleskeluluvan saamisen jälkeen kuntaan muuttamiseesi liittyvistä toimista.

Tampereen vastaanottokeskuksessa työskentelee moniammatillinen työryhmä, joka tekee laaja-alaista yhteistyötä eri tahojen kanssa. Maahanmuuttovirasto kattaa kaikki vastaanottokeskuksen toiminnasta aiheutuvat kustannukset.

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/vastaanottokeskus

Lisätietoja

Liisa Korkatti
Vastaanottokeskuksen johtaja

Tampereen vastaanottokeskus

Osoite:
Parantolankatu 6 33500 Tampere
Puhelin:
040 6397773 (puhelin, pvm/mpm)