Hyppää sivuvalikkoon

Opinto-ohjaus, erityisopetus ja tukiopetus

Hatanpaan lukio tuki

Opinto-ohjaus

Opinto-ohjaaja on apunasi, kun mietit opintosuunnitelmaasi, jatko-opintosuunnitelmaasi tai vaikka ylioppilastutkintoasi. Opo ohjaa, jos mietit opintoajan pidentämistä (3,5–4 vuotta) tai nopeuttamista. Opinto-ohjaaja käy ohjauskeskustelut kaikkien valmistuvien opiskelijoiden kanssa. Ohjauskeskustelussa käydään läpi jatko-opintosuunnitelmiasi: mihin voisit hakea opiskelemaan, mitkä ovat hakuajat ja hakukriteerit eri opiskelupaikkoihin ym. Henkilökohtaista ohjausta varten voit varata ajan sähköisen ajanvarauksen kautta. Toki opon tavoittaa myös Wilma-viestillä ja oveen kolkuttamalla.

Opinto-ohjausta on lukiossa kaksi pakollista opintojaksoa. OP1 (Minä opiskelijana) järjestetään ensimmäisen vuoden aikana ja OP2 (Jatko-opinnot, työelämä ja tulevaisuus) hajautetaan toiselle ja kolmannelle lukuvuodelle.

Opinto-ohjaukseen liittyvistä asioista tiedotetaan pääasiassa Wilmassa.

Opolta saat lisätietoa myös, jos haluat hakea Hatanpään lukioon opiskelijaksi. Tervetuloa tutustumaan!

Opinto-ohjaaja Riikka Iisakka 040 541 5952, viestiä Wilman kautta tai [email protected], ryhmät 22A, 22C, 22D, 21C, 21D, 20A, 20C, 20D, 19E, 19F/3,5-vuotiset. Riikka toimii lukuvuoden ajan Katri Weisteen sijaisena.
Digitaalinen ajanvaraus Riikalle:  https://outlook.office365.com/owa/calendar/OpintoohjaajaRiikkaIisakka%40tampereenseutu.onmicrosoft.com/bookings/

Opinto-ohjaaja Arja Nikkanen 040 4814694, viestiä Wilman kautta tai [email protected]ryhmät 22B, 21A, 21B, 20B, 19F/4-vuotiset, TUVAArja on Hatanpäällä paikalla maanantaista keskiviikkoon.
Digitaalinen ajanvaraus Arjalle: https://outlook.office365.com/owa/calendar/OpintoohjaajaArjaNikkanenHatanpnlukio%40tampereenseutu.onmicrosoft.com/bookings/

Tukiopetus

Lukuvuonna 2022-2023 meillä on kiinteät tukiopetusryhmät äidinkielessä ja S2:ssa sekä englannissa ja ruotsissa. Äidinkielen ja S2:n tukiopetusta antaa Tuija Leppäharju ja ruotsin ja englannin tukiopetusta Sirpa Ruhanen. Äidinkielen tukarissa saat tukea myös reaaliaineiden kirjallisiin töihin. Tiedotamme tukarin järjestelyistä viikkotiedotteissa ja info-tv:ssä.

Muiden aineiden tukiopetuksesta voi sopia suoraan aineen opettajan kanssa.

Erityisopetus

Erityisopettaja tarjoaa tietoa, opetusta ja ohjausta erilaisissa oppimisen ongelmissa. Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille tehdään kielellisten taitojen alkukartoitus. Alkukartoituksen, opiskelijoiden toiveiden ja (erityis)opettajan suosituksen perusteella opiskelijoille tarjotaan yksilöllistä erityisopetusta sovittuina tapaamisaikoina sekä mahdollisesti Lue-opintojaksolle osallistumista. Kurssin tavoitteena on tutustua itseen oppijana ja tehostaa omaa opiskelua. Lue-opintojaksolla voidaan myös arvioida opiskelijan lukitaitoja ja laatia lausunto ylioppilastutkintolautakuntaa varten.

Erityisopettaja on paikalla 4. kerroksen huoneessa 406
Marita Kontio[email protected] tai viestiä wilmassa. 

Päivitetty 12.8.2022