Hiekoitussepelin keruu on vauhdissa

Hiekoitussepeliä poistetaan nyt Tampereen väyliltä täydellä teholla, kun takatalvesta on päästy. Tällä hetkellä sepeliä kerätään varsinkin keskustan ja asuinalueiden vilkkaasti liikennöidyiltä kaduilta ja pyöräilyn pääreiteiltä.

Kun puhdistukset etenevät pienemmille kaduille, kannattaa autoilijoiden seurata siirtokehotus- ja pysäköintirajoitusmerkkejä, jotta auto ei jää kadun varteen puhdistustyön ajaksi. 

– Töitä päästiin paikoitellen aloittamaan jo ennen pääsiäistä, ja nyt on käytössä koko Infran ja aliurakoitsijoiden kapasiteetti – niin työkoneet kuin työntekijätkin. Vappuun mennessä pitäisi suurimpien ja vilkkaampien katujen sekä tärkeiden jalankulku- ja pyöräilyväylien olla putsattuna ja loputkin alueet pari viikkoa sen jälkeen, mutta töitä tehdään tällä hetkellä ympäri kaupunkia myös pienemmillä kaduilla.  Ripeä työtahti on meidän kaikkien etu, toteaa Tampereen Infra Oy:n kunnossapidon työpäällikkö Antti Sorvali.

Kaupunki kerää katujen, pyöräteiden ja yleisten alueiden sepelit 

Tampereen Infra Oy yhdessä urakoitsijoidensa kanssa korjaa sepelit katujen ajoradoilta, toreilta sekä kävely- ja pyöräteiltä.  Harjauskoneita, pesu- ja harjausautoja sekä muita koneita kaduilla liikkuu kaikkiaan kymmeniä yksiköitä. Rappuset ja muut hankalat paikat Infran työntekijät puhdistavat käsityönä.  Kerätyt sepelit viedään kiertotalousalueille tai maan vastaanottoalueille, joilla on lupa vastaanottaa hiekoitushiekkaa.

Jalkakäytävien sepelin keruu kiinteistöjen vastuulla – sepeliä ei saa siirtää kadulle tai ojiin

Kiinteistön haltija eli yleensä huoltoyhtiö, talonmies tai talon omistaja vastaa kiinteistönsä piha-alueesta sekä viereisen jalkakäytävän puhdistamisesta. Infra puhdistaa ne jalkakäytävät, jotka rajautuvat yleisiin alueisiin kuten puistoihin. Sepeliä ei saa pestä tai harjata ajoradoille tai ojiin.

Lehtipuhaltimen käyttö sepelin keruuseen kielletty

Terveydelle haitallisten hiukkasten leviämisen hillitsemiseksi lehtipuhaltimien käyttö on edelleen kiellettyä hiekoitushiekan siivoamiseen. Hiekoitushiekka on poistettava märkänä, eli sitä on tarpeen mukaan myös kasteltava. Tampereen ilmanlaatua pääsee seuraamaan ilmanlaatu.fi-verkkosivuilta.

Huomaa pysäköintirajoitukset ja siirtokehotuskyltit ja vältä maksut

Autonomistajien kannattaa seurata katujen varsien talviaikaisia pysäköintirajoituksia sekä siirtokehotuskylttejä. Pysäköintirajoitusten turvin katuja saadaan paremmin puhdistettua sepelistäkin, kun autot eivät ole parkissa kadun varressa. Pysäköintirajoituksen rikkomisesta voi saada pysäköintivirhemaksun ja siirtokehotuksen huomiotta jättämisestä 100 euron autonsiirtomaksun. Siirtokehotuskylttien ilmoittamista katujen puhdistusajoista voi tilata muistutusviestin omaan puhelimeensa tai tarkistaa ajat verkosta kartalta. (linkki alempana).

Hiekoitussepelin poiston etenemistä voi seurata karttanäkymässä

Hiekoitussepelin poiston etenemistä voi seurata alla karttanäkymässä. Vihreällä merkityillä kaduilla työ on pääosin valmis. Keltaisella merkityillä kaduilla työt ovat käynnissä. Punaisella merkityillä kaduilla töitä ei ole vielä aloitettu. Karttaa voi suurentaa (linkki karttanäkymään alempana sivulla). Kartan päivittämisessä voi esiintyä pientä viivettä.
 

Lisätietoja

Antti Sorvali
Tampereen Infra Oy: Työpäällikkö
Puhelin:
041 731 0940
Lassi Jokinen
Tampereen kaupunki, kaupunkiympäristön palvelualue: Kunnossapitoinsinööri
Puhelin:
040 131 9079
Teksti: Tarja Nikupaavo-Oksanen
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa