Hyppää sivuvalikkoon

Viita-akatemia

Puinen kynä sakkilaudalla.

Ilmaisuvoimaa ja unelma kirjailijuudesta?

Viita-akatemia on luovan kirjoittamisen koulutusohjelma, joka on tarkoitettu yli 18-vuotiaille aikuisille. 

Koulutukseen sitoudutaan kolmen vuoden ajaksi, ja sen voi suorittaa työn ohessa, sillä kokoontumiset sijoittuvat ensimmäisen ja toisen vuoden ajan viikonloppuihin ja kolmantena vuotena arki-iltoihin. Koulutus edellyttää kuitenkin vahvaa sitoutumista, sillä luottamuksellisessa tekstipajatyöskentelyssä on keskeistä se, että kokoontumisiin osallistutaan aktiivisesti. Tekstipajat pidetään lähitapaamisina Viita-akatemian tilassa. 

Kirjoittajakouluun valitaan vuosittain enintään 15 kirjoittajaa pääasiassa tekstinäytteiden perusteella. Vuoden 2023 valinnat julkaistaan tällä sivulla syyskuun aikana. Seuraava haku Viita-akatemiaan on elokuussa 2024.

Viita-akatemia, vuosikurssi I

Opiskelija tutustuu kirjoittamisen eri puoliin, etsii omiavahvuuksiaan ja tekee uusia aluevaltauksia. Pääasiallinen työskentelytapa on tekstipaja sekä ryhmässä tehtävät kirjoitusharjoitukset. Syksyllä opiskelua on viitenä viikonloppuna ja keväällä seitsemänä.

Viita-akatemia, vuosikurssi II

Jatkuvuutta ja perspektiiviä omaan kirjoittamiseen. Edelleen tehdään aluevaltauksia ja kokeiluja. Pääasiallinen työskentelytapa on tekstipaja. Syksyllä ja keväällä neljänä viikonloppuna.

Viita-akatemia, vuosikurssi III

Ryhmä antaa tukea tekstien hiomisessa ja luotsaa kirjoittajaa eteenpäin. Työskentely pohjautuu pääasiallisesti kirjoittajienteksteihin. Kokoontumiset kuutena tiistaina lukukauden aikana.

Kurssimaksut

Viita-akatemian vuosimaksut ovat vuosikurssisidonnaisia. Lukuvuosi maksetaan kahdessa erässä: syksyllä ja keväällä. Lukukausi- ja -vuosihinnat näkyvät Opistopalvelut.fi/tampere-sivulla.

Viita-akatemian lukujärjestys 2023–2024

Viita-akatemian päivittyvän lukujärjestyksen voi katsoa alla olevasta taulukosta. Opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti viikonloppuisin. Numero viittaa vuosikurssiin.

Yli 30-vuotias kirjoittajakouluperinne

Viita-akatemia perustettiin vuonna 1989 Tampereen työväenopiston, Pirkkalaiskirjailijoiden, Tampereen kaupungin kulttuuritoimen, kaupunginkirjaston, Tampereen yliopiston taideaineiden laitoksen ja Pirkanmaan äidinkielen opettajien yhteistyönä.

Vuosien saatossa Viita-akatemiasta on valmistunut lukuisia esikoiskirjailijoita ja palkittuja kirjoittajia.

Kristiina Kestinen
Tietoa opinnoista ja hakumenettelystä Koulutussuunnittelija
Puhelin:
040 806 2369

Sähköpostiosoite on muotoa [email protected].

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/tyovaenopisto/viitaakatemia

Päivitetty 19.9.2023