Hyppää sivuvalikkoon

Kädentaidot

Henkilö entisöi lipastoa.

Kurssivalikoima ja ilmoittautuminen

Kädentaitojen kursseille voit ilmoittautua Opistopalvelut.fi/tampere-sivustolla, josta näet myös koko tarjonnan ja kurssikohtaiset tiedot.

Kädentaidot ovat yhdistelmä oivaltamisen onnea, erilaisia tekniikoita ja materiaaleja sekä yhdessä onnistumista. Materiaalit vaihtelevat kankaasta puuhun ja hopeasta betoniin. Perinteisten taitojen lisäksi kursseilla on mahdollista tutustua uusiin ja ajankohtaisiin ilmiöihin ja menetelmiin.

Kädentaitoihin kuuluvat tekstiilityö, erikoistekniikat, askartelu ja tekninen työ. Mukaan voi tulla vasta-alkaja tai jo pidemmälle edennyt konkari. Lyhytkurssien ja lukukauden mittaisten kurssien lisäksi kädentaitojen pitkäaikaista ja tavoitteellista opetusta tarjoaa aikuisten käsityön taiteen perusopetus.

Tekstiilityö

Tekstiilityön kursseihin sisältyvät lankatyöt, huovutukset, kankaan kuviointi, kudonta, pitsinnypläys sekä ompelu erilaisin teemakurssein. Pieniä käsityötuotteita pääsee valmistamaan myös senioreille suunnatuissa käsityökahviloissa, jotka kokoontuvat Ylöjärvellä, Viljakkalassa ja Pohjois-Kurussa.

Erikoistekniikat

Erikoistekniikoihin kuuluvilla kursseilla opitaan muun muassa kirjontaa, himmeleiden tekoa ja kirjansidontaa sekä tutustutaan erilaisten materiaalien, kuten nahan, hopean ja luun työstötapoihin ja -tekniikoihin sekä kuparin emalointiin.

Askartelu

Askartelukursseilla valmistuu muun muassa kukka-asetelmat, helmityöt, lusikka- ja vetoketjukorut sekä käsintehty saippua. Paperista tehdään niin koristeita, kortteja kuin koruja.

Tekninen työ

Tekniseen työhön kuuluvat puutyöt ja entisöinti, taonta ja metallityö sekä lasityö. Kursseilla tutustaan eri materiaaleihin ja niille ominaisiin työmenetelmiin sekä opitaan työkoneiden ja -välineiden turvallinen käyttö.

Irma Laine
Kädentaidot Tampereella Koulutussuunnittelija
Puhelin:
040 801 6813

Sähköpostiosoite on muotoa [email protected].

Ulla Tujula
Kädentaidot Ylöjärvellä Suunnittelijaopettaja
Puhelin:
050 390 4618

Sähköpostiosoite on muotoa [email protected].

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/tyovaenopisto/kadentaidot

Päivitetty 12.6.2023